İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 35. İstanbul Film Festivali 7 Nisan'da İstanbul’da başlayacak. 

7 Nisan ila 15 Nisan arasında seyirciyle buluşacak festivalde bu yıl yeni bölümlerinden 'Gömülü Hazineler'de varlığı az bilinen, yasaklanmış, kaybolmuş, yıllar boyu izleyici karşısına çıkmamış, literatürde adından hak ettiği kadar bahsedilmemiş filmler izleyiciyle buluşacak.

Oscar adaylığı kesinleşen filmlerin yolu da İstanbul Film Festivali’nden geçecek. Oscar adaylığı kesinleşen ve İstanbul Film Festivali'nde gösterilecek iki film şöyle:

Yabancı Dilde En Iyi Film kategorisinde Oscar adayı olan El Abrazo de la Serpiente (Embrace of the Serpent) festivalde. Ciro Guerra’nın yönettiği Embrace of the Serpent, Kolombiya'nın ilk Oscar adayı oldu. Mitlerle gerçekliği bir arada işleyen filmin başkahramanı, Amazon yerlilerinden bir şaman.

Festivalin gala filmlerinden Brooklyn de 3 dalda Oscar adayı. Başrolünde Saoirse Ronan’ın olduğu Brooklyn’in yönetmeni John Crowley, senaryo yazarı ise Nick Hornby. Saoirse Ronan, iki aşk ve iki ülke arasında kalan İrlandalı bir kadını canlandırıyor. İstanbul Film Festivali'nin gala filmlerinden Brooklyn, En İyi Film, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Uyarlama Senaryo kategorilerinde Oscar adayı.

(Demokrat Haber)