Yaşadıkları zulmün son bulması için 110 gündür "Adalet Nöbeti” tutan Şenyaşar ailesi, İstanbul’daki temaslarının ardından Urfa Suruç'taki evlerine geri döndü. Ferit Şenyaşar, ziyaretlerinde hukiki destek sözü aldıkları İstanbul Barosu yönetiminin önümüzdeki günlerde savcı ile görüşmek üzere Urfa'ya geleceği bilgisini paylaştı. 
 
AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın başlattıkları "Adalet Nöbeti” 110’uncu gününe ulaştı. Haftanın 5 günü Urfa Adliyesi önünde nöbet tutan anne ve oğlu, hafta sonlarında ise nöbetlerini Suruç ilçesindeki evlerinde sürdürüyor. 
 
Seslerini duyurmak için İstanbul’a giden anne ve oğlu, 24 Haziran’da katıldıkları Demokrasi Konferansı’nda yaşadıklarını ve verdikleri adalet mücadelesini anlattı. Yine kimi TV programlarına konuk olan aile, Halkların Köprüsü Derneği ile İstanbul Barosu’nu ziyaret edip, hukuki destek talebinde bulundu.
 
Annesi ile birlikte İstanbul’da iki gün boyunca bulundukları ziyaretler ve temaslar sonrasında Urfa’ya geri dönen Ferit Şenyaşar, bu temaslarına dair Mezopotamya Ajansı’na konuştu
 
‘KONFERANSIN HAVASINI DEĞİŞTİRDİ’
 
İstanbul temaslarını “Ekmek, Özgürlük, Adalet” sloganı ile gerçekleşen Demokrasi Konferansı'na katılarak başlattıklarını belirten Şenyaşar, “Sunum sırası bize geldiğinde yaşadığımız zulmü ve adaletsizliği esas alarak konuşma yaptık. 220 sivil toplum kuruluşu katılmıştı. Sunumumuz konferansın havasını değiştirdi. Çünkü anlattıklarımız inanılmaz şeylerdi. Bizden sonra kürsüye çıkan herkes bizim yaşadıklarımıza atıfta bulunarak sözünü sürdürdü. Bizi salonda gören çok sayıda kişinin, biz daha onlara ne yaşadığımızı anlatmadan haberdar olduklarını gördük. Artık bütün Türkiye ne yaşadığımızı biliyor. Konferansa damga vuran sunumumuz aynı zamanda konferansın da ana teması oldu” şeklinde konuştu.
 
‘SÖYLEYECEK SÖZ BULAMADILAR’
 
Ziyaretlerinin ikinci gününde bazı TV kanallarının ekranına çıkarak yaşadıklarını izleyicilerle paylaştıklarını belirten Şenyaşar, “3 yıldır yaşadıklarımızı TV ekranlarından anlattık. Sunucular anlattıklarımız karşısında daha önce medya aracılığıyla olayı bilmelerine rağmen hayretler içinde kaldılar. Adaletsizlik karşısında söyleyecek söz bulamadılar” ifadelerini kullandı. 
 
DURAKOĞLU: HUKUKSUZLUK KABUL EDİLMEZ
 
Aynı gün Halkların Köprüsü Derneği’ni ziyaret edip, destek talebinde bulunduktan sonra İstanbul Barosu’nu ziyaret ettiklerini söyleyen Şenyaşar, şunları belirti: “Türkiye’nin en büyük barosu İstanbul Barosu’nu ziyaret ettik. Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu ile 40 dakika görüştük. Olayı ve olay sonrası yapılan hukuksuzlukları ayrıntıları ile anlattık. Durakoğlu bize ‘Yaşanılan bu hukuksuzluk kabul edilmez. Bu davada İstanbul Barosu olarak ne gerekiyorsa yapacağız’ dedi. Davanın takipçisi olacaklarını vurguladılar.” 
 
‘ZİYARETLER DEVAM EDECEK’
 
Şenyaşar, bu temasları sonucunda İstanbul Barosu yöneticilerinin önümüzdeki günlerde Urfa’ya bir ziyarette bulunacakları bilgisini de paylaştı. Ferit Şenyaşar, Baro Başkanı Durakoğlu’nun Urfa ziyaretleri sırasında Suruç Devlet Hastanesi'nde yaşananlarla ilgili Urfa Cumhuriyet Başsavcısı ile görüşeceklerini belirttiğini de aktardı. 
 
Hukuki destek ziyaretlerinin süreceğini ifade eden Şenyaşar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu hukuksuzluğu bütün barolara, STK ve demokratik kitle örgütlerine anlatarak destek talebinde bulunacağız. Adliye binası önündeki nöbetimiz 110 günü geride bıraktı. Haftanın 5 günü oturmaya devam edeceğiz. Bizim sesimize ses olmak isteyen herkesi adliye binası önüne beliyoruz.”  
 
‘BİZ HAK ARAYIŞÇILARIYIZ’
 
Aile sanal medya hesaplarından, “Biz hak arayışçılarıyız. Örgüt bilmeyiz! cemaat bilmeyiz! parti bilmeyiz! Tek çabamız dengesi bozulan adalet terazisini dengeye getirmek...” mesajı paylaştı.