İstanbul Barosu Eski Genel Sekreteri Avukat Mert Er Karagülle, sosyal medya hesabından, geçtiğimiz hafta dijital içerik platformu Netflix’te gösterime giren 'Âşıklar Bayramı' filminden bir kesit yayımladı.

Karagülle’nin paylaştığı kesitte, kolluk kuvveti tarafından avukatın aracında arama yapıldığı sahnelerine tepki gösterdi.

Karagülle'nin paylaşımında, kolluk kuvveti, sürücü olan avukata kimlikler diye sorması üzerine avukatım ben cevabına ‘fark etmez kardeşim, nereye yolculuk? İnip arka bagajı açar mısın? Şu bavulu açar mısın?” şeklinde diyaloglar yer aldı.

Karagülle, yaptığı paylaşımda, “1. Kimlik sorulanın Avukat olması "fark" eder. 2. (Ağır ceza mahkemesinin görev alanına giren bir suçtan dolayı suçüstü hali hariç) Avukatın üzeri ve yanında taşıdığı eşya, otomobili ve kullandığı diğer araçlar aranamaz” notunu düştü.

'GERÇEĞİ YANSITAN BİR SAHNE OLMUŞ'

Karagüllenin paylaşımı sosyal medyada konuya dair tartışma yaratırken, yurttaşlar paylaşılan sahnenin gerçeği yansıttığına dair paylaşımda bulundu. Sosyal medyada konuya dair yapılan paylaşımlar ise şöyle: