Demokrat Haber / Hrant Kasparyan

İsrail’in önceki gece Gazze’ye yönelik başlattığı kara harekâtına ilişkin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamada, “Çağrım İslam dünyasınadır. İsrail’e karşı tavrını ortaya net koymadığı sürece bu sıkıntılar sürecek. İsrail şu anda soykırım yapıyor” sözlerine, İsrail Ulaştırma Bakanı İsrael Katz’den yanıt geldi.

Bakan Katz, Türkiye hükümetinin Ermeni Soykırımı’nı tanımadıkça İsrail’e yönelteceği “devlet terörü” suçlamalarının “cüretkar” olacağını ifade etti.

Israel National News’in haberine göre, İsrail Ulaştırma Bakanı, sosyal medyadaki hesabından yaptığı yazılı açıklamada Erdoğan’ın sözlerine atıfta bulunarak, 1915 yılında Osmanlı topraklarında bir buçuk milyon Ermeni’nin katledildiğine dikkat çekti.  

Başbakan Erdoğan’ın, “İsrail, barışı tehdit eden bir ülkedir. Hiçbir zaman barış yanlısı olmamıştır, zulmetmiştir, zulmetmeye devam etmektedir. Dolayısıyla Türkiye olarak, şahsen ben bu görevde bulunduğum sürece hiçbir zaman İsrail’le olumlu bir şey düşünemem” sözlerine atıfta bulunan Bakan Katz, şunları kaydetti:

“1915 yılında Türkler bir buçuk milyon Ermeni’yi katletti ve o (Erdoğan) İslami hareketin dostlarıyla mücadele eden bizi soykırımla mı suçluyor? Böyle bir kişi ile kim ilişki istiyor ki?” (BA)