İsrail askerleriyle işgal altındaki Batı Şeria'daki yasadışı yerleşimcileri protesto eden Filistinliler arasında çatışma çıktı. Ramallah yakınlarındaki Nabi Saleh'te yaşanan gerilimde, bir grup Filistinli genç İsrail askerlerine taş attı. Filistin Yönetimi, askerlerin taş atan gençlere ateş açtığını, karnından vurulan 17 yaşındaki Muhammad Munir al Tamimi'nin kaldırıldığı hastanede öldüğünü açıkladı. İsrail ordusu ise ölümün kendi ateşinden kaynaklandığını teyit etmeyerek olayın araştırıldığını açıkladı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın başka bölgelerinde de yerleşimcilere karşı protestolar düzenlendi. Nablus yakınlarındaki Beyta'da yüzlerce Filistinlinin eylem yaptığı belirtildi. Filistin Kızılayı, bu eylemlerde 21 Filistinlinin gerçek kurşunlarla, 68 kişinin de plastik mermiyle vurulduğunu, 195 kişinin biber gazı kaynaklı sağlık sorunları yaşadığını duyurdu. İsrail ordusu ise iki askerinin yaralandığını açıkladı.  

Batı Şeria'daki son gerilim, İsrail milliyetçisi yerleşimlerin Nablus'un Beyta beldesi yakınındaki Cebel Subeyh'te bir süredir boş duran Evyatar isimli yasadışı yerleşimi yeniden kurma girişimi sonrasında patlak verdi. Bölgeye akın eden yüzlerce yerleşimciler araziye İsrail tarafından el konulmasını meşrulaştırmak için düzenli olarak etkinlikler düzenlerken, bölgenin kendilerine ait olduğuna dikkat çeken Filistinliler buna tepki gösteriyor. Beytalı Filistinliler, haziran ayının ilk haftasından bı yana her cuma gübü bu yerleşime yürüyüş düzenliyor.