Isparta, dört günü aşan elektrik kesintileriyle afet bölgesine dönerken, AKP'li Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in bütçe hesabı dikkati çekti. Başdeğirmen’in tanıtım için 4.5 milyon, misafirlerini ağırlamak için 2 milyon, doğal afetler için ise 1 milyon lira bütçe ayırdığı öğrenildi.

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre, AKP'li Belediye bu yıl, 600 haber servis edip, 15 video yayınlayacak, gazete ve internet sitelerine reklam verecek, broşür, dergi, kitap bastıracak. Faaliyetlerin tanıtımı için afiş, billboard, megalight yaptırılacak. Bu tanıtımlar için 4 milyon 560 bin lira harcanacak.

BAŞKANA BÜYÜK TEPKİ

Belediye, "Isparta halkının can ve mal güvenliğini korumak” amacıyla “Yangın, kaza ve doğal afet durumlarında ilk müdahale” için ise 1 milyon TL ayırdı.

Raporda 2022 yılında “Başkanlık Makamınca gerçekleşen ziyaret, davet, karşılama, ağırlama, faaliyetlerini gerçekleştirmek için ayrılan bütçe de 2 milyon TL oldu. “2 gün sıkıntı yaşarız ama 1 yıl kuraklık olmadan hayatımıza bakarız” açıklaması yapan Başkan, kar temizleme çalışmalarının yetersizliği nedeniyle büyük tepki aldı.