Korona virüsü salgını nedeniyle 392 bin 508 kişi enfekte oldu, 17 bin 150 kişi öldü. İspanya’da bir buz pisti morg olarak kullanılırken Mısır’da sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Suudi Arabistan’da virüs nedeniyle ilk ölüm kaydedildi. Sağlık bakanlığı sözcüsü, Afganistanlı 51 yaşında birinin öldüğünü duyurdu. Ülkede 562 kişi enfekte oldu.

İSPANYA’DA VAKALARIN YÜZDE 14’Ü SAĞLIK ÇALIŞANI

İspanya’daki korona virüsü vakalarının yüzde 14’ünü sağlık çalışanları oluşturuyor. Yaklaşık, 5 bin 400 sağlık çalışanının enfekte olduğu belirtildi. Ülke genelinde ise 39 bin 673 kişi enfekte oldu, 2 bin 696 kişi öldü.

BUZ PİSTİ MORG OLARAK KULLANILACAK

İspanya’da buz pateni pisti morg olarak kullanılacak. Covid-19 nedeniyle ölenler, Palacio de Hielo buz pistine götürülecek. Bölgesel yönetim, bunun ‘geçici bir yöntem olduğunu’ söyledi.

MISIR’DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Mısır’da sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Akşam saat altıdan sonra ve sabah saat yediden önce sokağa çıkmak yasaklandı.

Sokağa çıkma yasağı devam ederken birçok mağazanın da kapanacağını söyleyen Mısır Başbakanı Mostafa Madbouli, yasağı ihlal edenlerin anayasa çerçevesinde yargılanacağını ifade etti. Mısır’da 366 kişi enfekte oldu, 19 kişi öldü.

İSVİÇRE’DE VAKA SAYISI ARTIYOR

İsviçre’de vaka sayısı 8 bin 836’ya yükseldi, virüs nedeniyle 86 kişi öldü.

SİNGAPUR’DA BARLAR VE SİNEMALAR KAPATILIYOR

Vaka sayısının 558’e yükseldiği Singapur’da barlar ve sinemalar da dahil olmak üzere eğlence mekanları kapatılıcak. Singapur Sağlık Bakanlığı, iş veya eğitimle ilgili olmayan organizasyonlar 10 kişiyle sınırlandırılacağını duyurdu. 26 Mart’ta yürürlüğe girecek olan uygulama en az 30 Nisan’a kadar devam edecek.

NİJERYA’DA BAŞKANIN SAĞ KOLU ENFEKTE OLDU

Nijerya Devlet Başkanı Muhammadu Buhari’nin genel kurmay başkanı ve özel kalemi Abba Kyari, virüs nedeniyle enfekte oldu.

Nijerya hükümeti için önemli bir isim olan 70 yaşındaki Kyari’nin diyabet de dahil olmak üzere birçok kronik hastalığı olduğu belirtildi.

Nijerya’da Devlet Başkanı Buhari’yle görüşmek isteyenler kişiler, iş insanları ve politikacılar da dahil olmak üzere, öncelikle Kyari’nin onayından geçiyor.