Halk TV programcısı, gazeteci İpek Özbey, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Sözcü TV'ye geçtiğini duyurdu. İpek Özbey, Halk TV'de program koordinatörlüğü görevinin yanı sıra Sansürsüz isimli programın da moderatörlüğünü yapıyordu. Özbey'in Sözcü TV'de hem gündüz kuşağında hem de haftada bir prime time kuşağında program yapacağı öğrenildi.

Özbey, "Bugün bir karar aldım. Sözcü'den aldığım teklif üzerine 15 aydır çalıştığım Halk TV'den dostça ayrılıyorum. Burada çok güzel günlerim oldu. Başta sevgili patronum @cafermahiroglu olmak üzere @bengushap ve tüm mesai arkadaşlarıma, kısaca Halk TV ailesine teşekkür ederim." ifadelerini yazdı.

NE OLMUŞTU?

Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya hesabından Halk TV ile yollarını ayırdığını duyurmuş, "Bugün itibariyle Halk TV ile yollarımız ayrıldı. Yaklaşık 20 aydır omuz omuza çalıştığım Halk TV emekçilerine ve sevgili izleyicilerimize çok teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin" ifadelerini kullanmıştı.

Dün de Fatih Portakal'ın konuğu olan Saymaz, “Ben 20 ay önce buradan ayrılmıştım. O zaman belli tercihlerin sonucunda ayrılmıştım. 20 aylık süreçte burada olmanın daha da anlamlı ve değerli olduğunu fark ettim. Özellikle bağımsız, bağlantısız bir işverenin, gazetecilikte aileden yetişmiş bir işverenin sahibi olduğu medya grubunda herhangi bir çıkar odağının baskısı altında kalmadan ve ona göğsünü gererek yayıncılık yapabilme çabasının içerisinde olmayı çok istiyordum ve bu fırsat ikinci kez ayağıma geldi” açıklamasında bulunmuştu.