Sözcü yazarı İsmail Saymaz, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in 2015 yılında Hürriyet gazetesinin basılmasına ilişkin olarak isim vermeden bir AKP’li milletvekilini işaret etmesini bugünkü köşesine taşıdı. Saymaz, "Ölü numarası yapan yargı karakoldaki dayağı soruşturmaya girişmedi, Hürriyet’in basıldığı geceyi de soruşturmayacak; çünkü korkuyorlar" dedi.

İsmail Saymaz'ın, "Hürriyet'in basıldığı gece" başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle: 

“Peker, ilk ifşaatında, eski AK Parti Milletvekili Feyzi İşbaşaran'ı karakolda dövdürttüğünü açıklamıştı. Saldırıyı bir AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesinin ricası üzerine yaptığını söyleyip Metin Külünk'ü ima etmişti. Peker, ‘Milletvekilini dövdürdüm, devletin karakolunda dövdürdüm, avukat kardeşime dövdürdüm’ demişti. Peker, şimdi de adını açıklamadığı bir AK Parti milletvekilinin ricası üzerine Hürriyet baskınını organize ettiğini kabul ediyor. 

"Savcılar, aha delil” diyor. Oklar, yine Külünk'ü gösteriyor. Külünk susuyor. AK Parti'deki görevinden istifaya tenüzzül etmiyor.

Sedat Peker'in iddialarına ilişkin ölü numarası yapan yargı, karakoldaki dayağı soruşturmaya girişmedi. Girişecek gibi de görünmüyor. Bütün mesaisini eleştirel tweet atan yurttaşları içeri tıkmaya harcayan yargı Hürriyet'in basıldığı geceyi de soruşturamayacak. Çünkü korkuyorlar. Çünkü Hürriyet, işte böyle bir Türkiye için boğazlanmıştı.