Fatih Altaylı, Habertürk'teki yayına gazeteciler İsmail Saymaz ve Merdan Yanardağ'ın katılımının özellikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanları tarafından istendiğini yazdı.

Sedat Peker'in iddialarının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarda bulunduğu Habertürk'teki yayına ilişkin tartışmalar sürüyor. Habertürk yazarı Fatih Altaylı, dünkü yazısının ardından bugünkü 'Ne perdesi ne arkası' başlıklı yazısında da, yayına ilişkin bilinmeyenleri yazdı.

YANARDAĞ İSMİ KANALDAKİLERİ ŞAŞIRTTI

Soylu'nun danışmanlarının arayarak, Habertürk'te Kübra Par'ın programına çıkmak istediğini ilettiklerini belirten Altaylı "Programda farklı görüşlerden gazetecilerin olmasını da rica etmişler. 'Kimler olabilir' sorusuna da Merdan Yanardağ ve İsmail Saymaz’ın uygun olacağını söylemişler. Merdan Yanardağ’ın adının verilmesi Habertürk’tekileri bile şaşırtmış. Program günü, soruları soracak gazeteciler önceden bir araya gelip kendi aralarında bir iş bölümü, kim ne soracak gibi bir öngörüşme yapmamışlar. Yanardağ programa 3 dakika kala, Saymaz ise 7 dakika kala gelmiş ve doğrudan stüdyoya girmişler. Önceden aralarında konuşup, bir iş bölümü yapsalardı muhtemelen daha iyi olabilirdi. Bu yapılmamış ve haliyle de ortaya biraz karışık bir durum çıkmış" diye yazdı.