Suç örgütü liderliğinden aranan Sedat Peker'in Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki (BAE) durumu ile ilgili yeni iddialar öne sürüldü. Halk TV yayınında konuyla ilgili konuşan Gazeteci İsmail Saymaz, Peker'in internet erişiminin kısıtlandığını hatırlatarak, “Bugün öğrendiğim kadarıyla aksi olmuş. Sedat Peker'in eşinin ve çocuklarının internet erişimi açılmış. Tüm evin interneti kesilmişti. Öğrendiğim kadarıyla eşine ve çocuklarına bu izin verilmiş” dedi.

'EMİRHAN DÖNER İLK KEZ PEKER AZMETTİRDİ DEDİ'

Peker'le ilgili olarak Emirhan Döner'le ilgili açıklama yapan Saymaz organize suç örgütü üyeliğinden yargılandığı davada 40 yıl hapis cezası verilen Emirhan Döner'in Kasım ayında Gürcistan'a kaçmak üzereyken yakalandığını hatırlattı. Saymaz, "Emirhan Döner tutuklandıktan sonra 3 Aralık 2021'de tutuklu bulunduğu Ardahan Cezaevi'nden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak etkin pişmanlıktan yararlanarak Sedat Peker hakkında itiraflarda bulunacağını bildirdi. Bunun üzerine 6 Aralık 2021 günü SEGBİS üzerinden savcılığa bilgi verdi. Dedi ki 'Ben etkin pişmanlıktan yararlanmak istiyorum. Cezamın düşürülmesini ve tutuksuz yargılanmak istiyorum. Bu amaçla Sedat Peker ile ilgili itiraflarda bulunmak istiyorum. Ben kendi yaralandığım, silahla yaralama ve nitelikli yağma suçlarında bu suçları işlerken Sedat Peker tarafından azmettirildim.' şeklinde bir ifade verdi. Bildiğim kadarıyla bu dava 2019'da açılmış bir dava. Emirhan ve kardeşleri bu zamana kadar Sedat Peker'i böyle bir suçtan suçlamamışlar. 'Bizi azmettirdi' dememişler. Son aşamada Gürcistan'a kaçarken, Ardahan'da yakalanınca 'beni Sedat Peker azmettirdi' diyor" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE'DEKİ BAE BEKLENTİSİNİN TERSİ OLDU'

Saymaz, Sedat Peker ile ilgili ayrıca şunları aktardı: "Geçen hafta konuşmuştuk. Sedat Peker'den bir gün boyunca haber alınamıyor diye. Ben yakın çevresine sordum. Öğrendiğim kadarıyla yakın çevresi dedi ki 'kendisinin sağlığı iyi, morali yerinde, gözaltına alındığı ya da enterne edildiği ile ilgili haberler asılsızdır. Toplantıya çağırılmadı. Başka bir ülkeye gönderilmesi yönündeki bilgiler de doğru değil. Çekirdek ailesi ve çalışma arkadaşlarıyla birlikte kaldığı konutta yaşamına devam ediyor. Uygulanan dijital tecrit koşulları sürüyor. Ailesinin internete erişimi için yaptığı görüşmeler devam ediyor' denilmişti geçen hafta sorduğum sorular üzerine."

Bugün yeni bir gelişme olduğunu bildiren Saymaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Beklenti şöyleydi; Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri barıştı. Emir Türkiye'ye geldi. Hemen arkasından da Sedat Peker'i gönderirler. Bugün öğrendiğim kadarıyla aksi olmuş. Sedat Peker'in eşinin ve çocuklarının internet erişimi açılmış. Tüm evin interneti kesilmişti. Öğrendiğim kadarıyla eşine ve çocuklarına bu izin verilmiş."

Öte yandan Saymaz, "Benim bildiğim kadarıyla önümüzdeki hafta içerisinde Sedat Peker'in de içinde olduğu bir belgesel çalışması yayımlanacak" dedi.