Birleşik Arap Emirlikleri'nde bir süredir 'dijital tecrit' altında tutulan Sedat Peker, son günlerde sosyal medya hesabından 'retweet' yapmaya bazı paylaşımları 'like' yapmaya (beğenmeye) başladı.

Gazeteci İsmail Saymaz Halk TV ekranlarında yayınlanan Seda Selek ile Perdenin Önü Arkası programında Peker'in yakın çevresinden edindiği son durumu aktardı.

'LİKE İZNİ ALDIĞINI ÖĞRENDİM'

Peker'in, Birleşik Arap Emirlikleri'nin uyguladığı sosyal medya kısıtlamasında 'like' izni aldığını belirten Saymaz şunları söyledi:

"Like izni aldığını öğrendim. Yani beğeni izni. Şimdi dün itibariyle retweet yapmaya başladı. Kendisine gelen mesajları aktif bir şekilde paylaşmaya başladı. Ben bugün yakın çevresine sordum. Ne oluyor? Ben bir de şundan şüphelendim. Eleştiriyoruz başka, Cumhurbaşkanı Suudi Arabistan'a gitmişken, neden Sedat Peker bir anda aktifleşti diye içime bir kurt düştü. Ne oluyor yani ne yapmaya çalışıyor? Acaba orada birileri bir şey mi istediler?

İlk paylaştığı twitler alevilik ile ilgili twitlerdi. Dediler ki Peker bu tip twitler de paylaşarak Alevilik ile ilgili hassasiyetini de ortaya koyuyor. Yaptığı ihlal aslında tek taraflı bir ihlaldi. Ama yakın çevresine söylediğine göre 'bu konuda tepkimi göstermeseydim, beni sevenler taraftar olanlar yuh artık diyeceklerdi. O yüzden tepkimi gösterdim' demiş. Bu aslında alevilik ile ilgili meselede tavrını ortaya koyma isteğinden bu türden beğeni ve retweetleri yaptığını gösteriyor."

Saymaz, yine yakın çevresinden edindiği bilgiye göre önceki gün başlayan ve hükümeti eleştiren ve Peker'in kendisini öven paylaşımlarının neden olduğu ile ilgili ise şunları dile getirdi:

"O çevrenin iddiasına göre, Cumhurbaşkanı ile birlikte Suudi Arabistan'a heyetten birileri buraya gelmişken, Peker'in BAE'lerinden Türkiye'ye iadesi için Suudiler'den yardım isteyelim gibi bir talepte bulunmuşlar. Bu olmuş mu bilmiyorum. Peker çevresinin iddiası böyle."