Gazeteci İsmail Saymaz hakkında Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca soruşturma başlatıldı. Twitter hesabından açıklamalarda bulunan gazeteci Saymaz, "Gezi Parkı Davası’nda AK Parti’den aday adayı olmuş hâkimin eşinin 'FETÖ’den şüpheli olduğunu ve ifade verdiğini yazdığım için hakkımda terör soruşturması başlatıldı" dedi.

Saymaz, Halk TV'de yayımlanan "Gezi Parkı hâkiminin eşi 'FETÖ' şüphelisi çıktı" başlıklı yazısında, Gezi Davası hâkimlerinden Murat Bircan'ın eşinin "FETÖ itirafçısı" olduğunu yazmıştı. Saymaz yazısında, AK Parti milletvekili aday adayı olan hâkim Murat Bircan'ın eşi Arzu Bircan’ın, 'FETÖ'den soruşturma geçirdiğini, çiftin çocuklarının 7 yıl boyunca 'FETÖ' okullarında eğitim gördüğünü belirtmişti.

'TÜRK YARGISININ ALACAKARANLIK KUŞAĞI'

İsmail Saymaz’ın avukatı Aslı Kazan ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Türk yargısının alacakaranlık kuşağı. Gezi Davası'nda Osman Kavala’ya ve Taksim Dayanışması'na ceza yağdıran heyette kendisi teşkilattan AKP’li eşi Cemaat şüphelisi hâkim bulunması sorun değil ama bunu haber yapmak suç. Delilsiz / dayanaksız Gezi Davası'nda oyçokluğu ile verilen hukuka aykırı kararın altına imza atan AKP’den aday adayı olmuş üye hâkimin eşi hakkındaki FETÖ soruşturmasını belgeye dayalı haberleştiren İsmail Saymaz hakkında Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca soruşturma başlatıldı."