HDK Genel Kurul ve HDP Kongresi’ne katılan İslamcı yazar Hüda Kaya Fırat Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada HDK yapılanmasının kurulduğundan bu yana birçok kesim açısından umut yarattığını söyledi. Farklılıkların kendisini ifade etme imkanına HDK ile kavuştuğunu belirten Hüda Kaya, 'artık ben de HDP'liyim' dedi.

Kaya, kongrede bulunmasını “Hem HDK yapılanması hem de HDP’ye dönüşüm aşamasını takip ettik. Gerçekleşme dönemlerinde burada da yazıyor 'umuda yolculuk' diye. Gerçekten de umutlanmıştık. Bu birkaç yıllık süreç bu beklentimizi tam yansıtamadı diye düşünüyorduk ki, bu özeleştirilerin yapıların kendi içinde de gerçekleştiğini öğrendik. Bütün renklerini taşıması noktasında biz de kendi renklerimizle bulunalım istedik” şeklinde açıkladı.

'İSLAMİ KESİMLERE HİTAP EKSİK'

HDK Kongresinde yapılan konuşmalarda İslami kesimlere hitabın eksik kaldığını düşünen Kaya, “konuşmalarda referansı İslam olan bir temsiliyetin, bir rengin eksikliğini çok hissettim. Selamlamada olsun, konuşmalarda olsun herkes kendi renkleriyle hitap ederken keşke bir de İslami kesimler veya başörtülü kadınlar da selamlanabilseydi. Fakat benim yürekten arzuladığım Türkiye’nin bütün halkları dilleri renkleri kendilerini özgürce temsil edebildikleri, konuşabildikleri, tartışabildikleri ve birbirlerini anlamaya çalışabilecekleri bir ortam oluşturulmalıydı. Bu çalışmanın bunun için çok önemli bir adım olduğuna inanıyorum” dedi.

'ARTIK BEN DE HDP'LİYİM'

Farklılıkların kendisini ifade etme imkanına HDK ile kavuştuğunu belirten Hüda Kaya şunları söyledi:

“Türkiye’de 90 yıla yakın devlet gelenekli derin bir bilinçaltı var. Burada ise herkes özgürce, kendi kimliğini kompleks etmeden, ötekileştirilmeden kendini ifade edebilme ortamını ilk kez yaşıyor. Bütün kurumlarda, bütün bu bileşenler renkler vardır. Ama kendisi olarak yokturlar. Bugüne kadar Türkiye siyaset geleneğinde hep bunu gördük; herkes dönüşebildiği kadar var olabiliyor, kendisi olarak var olamıyor maalesef. İşte burada artıları eksileriyle toplumların, halkların, farklılıkların kendileri olarak temsil edildikleri, ifade etmeleri çok önemli bir adım. Yarınlar da halka yansıması daha farklı olacak inşallah.” 

Kaya, “artık ben de HDP'liyim" diyerek sözlerini noktaladı.