Reyhanlı Katliamı'nı haber veren istihbarat belgelerini RedHack'e sızdırdığı iddia edilen Utku Kalı'ya, tutuklu kaldığı dönemde cezaevinde üstlerine hakaret ettiği iddiasıyla dava açıldı.

Kalı bugün 3'üncü Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde ifade verdi. Mağdur ve tanıkların aynı kişiler olduğu dava dosyasında ifade veren Utku Kalı "Sistematik işkence görüyordum. Cezaevinde sinir krizi geçirdim" dedi.

Sami Menteş'in ileri'de yer alan haberine göre cezaevinde kaldığı süreçte sistematik işkence gördüğünü belirterek "Cezaevinde kalan askerler bana küfür ediyordu, vatan haini diyorlardı. Üzerime çakmak, sandalye attılar" dedi. Kalı, can güvenliği için tek kişilik koğuşa geçmek istediğini söylediğini belirtti.

Gördüğü işkencelerden dolayı gece uyuyamadığını ve ilaç kullandığını söyleyen utku kalı "tekrar doktora gittiğimizde, doktora istanbul protokolünü hatırlattım. Buna rağmen yine ellerim kelepçeli ve yanımızda askerler varken beni muayene etti. Cezaevine geri döndüğümüzde ise Volkan Uzman sana ne emir veriyorsam yapacaksın diye bağırmaya başladı. Ben de ilaçların etkisiyle sinir krizi geçirdim. Sonra olanları hatırlamıyorum" dedi.

Savcı Hasan Hüseyin Şahin tarafından hazırlanan iddianamede olayın kamera kayıtlarına yer verilmedi. Utku Kalı'nın 'Üste hakaret' ve 'Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' suçlamasıyla yargılandığı davanın yeni duruşması 20 Kasım tarihinde Sivas' ta görülecek.