IŞİD, Irak ve Suriye'de ele geçirdiği bölgelerde eşcinsellerin izini sürerek buluyor, çoğunu yüksek binalardan aşağıya atarak öldürüyor ve infaz görüntülerini internetten yayınlıyor.

IŞİD sadece bu yıl 26 eşcinselin infaz görüntülerini paylaştı, ancak örgütün öldürdüğü eşcinsellerin sayısının bundan çok daha fazla olduğu tahmin ediliyor.

“GERİDE KALANLARA NE OLACAK?”

BBC, örgütten kaçmayı başaran bir Iraklı eşcinselle konuştu. Şu anda Lübnan’da olan Taim yaşadıklarını BBC’ye şöyle anlattı:

“IŞİD’liler yaşadığım kasabaya gelince beni almak için eve geldi. Kapıyı babam açtı. Babama, ‘Oğlun kafir, homoseksüel. Ona Allah’ın emrettiği cezayı vermeye geldik’ demişler. Babam da onlardan bunu doğrulamak için bir gün süre istedi. Babam bağırdı çağırdı. Eğer doğruysa beni kendi elleriyle teslime edeceğini söyledi. Annem araya girdi ve Irak’ı terk etmem gerektiğini söyledi.

“Eskiden Iraklı milisler eşcinsellere tecavüz eder ve onları korkunç bir şekilde öldürürdü. Ancak profesyonel bir şekilde izimizi sürmezdi. IŞİD ise bir eşcinseli yakaladığında onun iletişimde olduğu herkesin izini sürüyor. Tek tek bütün eşcinsellerin peşine düşüyor. Ben kaçabildiğim için şanslıyım fakat geride kalanlara ne olacak?” (Kaos GL)