Irak Kürdistan Bölgesi Güvenlik Ajansı, IŞİD’in Musul Komutanı olan Kürt asıllı Ziyad Selim Muhammed Ali el-Kurdi’nin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Rudaw'ın haberine göre; Güvenlik Ajansı’ndan (Parastın) yapılan yazılı açıklamada, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının, dün gece Musul’un Pure Mahallesi’ni hedef alan hava saldırısında, Ziyad Selim Muhammed Ali el-Kurdi’nin öldüğü belirtildi.

"MUSUL'DAKİ ONLARCA BOMBALI SALDIRININ SORUMLUSU"

Musul doğumlu El-Kurdi’nin 2004 yılında El-Kaide ile bağlantı kurduğu, Zummar, Keske, Musul Barajı, Filfil, Tilkef, Bartille, Güver ve Mahmur’da IŞİD’in bölge komutanlığının ardından, son olarak “Musul’un askeri sorumluluğunu” üstlendiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Yüzlerce Kürt’ün ve masum vatandaşın ölümünden sorumlu olan bu terörist, El Kaide’nin Tevhid ve Cihad grubuyla ilişkiliydi. 2006 yılında koalisyon güçleri tarafından tutuklandı ve terör suçundan dolayı Bokan Hapishanesi’ne gönderildi. Serbest bırakılmasından sonra Musul’da terör eylemleri düzenleyen grubun emiri oldu. Musul’daki onlarca bombalı saldırının sorumlusudur.”