Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Fidan Mescidi müezzininin Cuma namazı hutbesinde IŞİD'i "İslam ordusu" olarak göstermesi cemaatin tepkisine yol açtı. Müezzine tepki gösteren cemaat mescidi terk ederken, müezzin polislerce camiden uzaklaştırıldı.

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesi Gaziler semtinde bulunan Fidan Mescidi'nin soy ismi öğrenilemeyen Hamit isimli müezzinin sözleri cemaati galeyana getirdi.

DİHA’nın haberine göre, verdiği Cuma namazı hutbesinde "Hz. Muhammed bir hadisinde, zamanı geldiğinde İslam için Şam ve Irak'ta bir savaş başlayacak. Bu savaşı yapanların peygamberin mührünü bayrak olarak kullanacaklar. Bu savaşı yürütenleri insanlar kafa kesiyor diye karalasalar da onlar İslam'ın ordusudur" ifadelerini sarf etti.

Müezzinin IŞID’i "İslam ordusu" olarak tanımlamasına tepki gösteren cemaat müezzinle tartışarak, camiyi terk etti. Gerginliğin büyümesi ile birlikte olay yerine gelen polisler zırhlı araç müezzini mescidden kaçırdı.

Müezzinin hutbe verdiği esnada mescidin avlusunda namaz kıldığını söyleyen görgü tanığı Ferzende Sular isimli yurttaş, müezzinin önce Cuma hutbesini okuduğunu, ardından da isim vermeden IŞİD’i övdüğünü söyledi.

Müezzin'in IŞİD'i bir kurtarıcı olarak gösterdiğini söyleyen Sular, "Cemaat bu sözlere anında tepki gösterdi. Cemaat, IŞİD'in bir çete olduğunu söyleyerek müezzinle tartıştı. Kimileri de mescidi terk etti. Gerginlik büyünce polisler müezzini apar topar olay yerinden uzaklaştırdı" şeklinde konuştu.

Müezzinin polislerce mescidden kaçırılması sonrası gerginlik sona erdi.