Almanya'da Sol Parti Başkan Yardımcısı Sahra Wagenknecht, Türkiye hükümetinin IŞİD'le gizli ilişkileri olduğunu ve bu ilişkilerin sona erdirilmesi için Batılı ülkelerin Ankara'ya baskı yapması gerektiğini söyledi.

Der Spiegel dergisine konuşan Wagenknecht, Suriye'deki tarafların ortak bir strateji belirleyememiş olmasını eleştirerek "Suriye'de savaşan 15 ülke var. Bunlar bazen yan yana, bazen de birbirlerine karşı savaşıyorlar. Ortak bir stratejileri yok" dedi.

' SINIRIN KAPATMASI İÇİN ERDOĞAN'A BASKI YAPILSIN'

"Bu ülkeler arasında IŞİD'le savaşmanın birinci öncelik olması gerektiğine dair bile bir anlaşma yok" diyen Wagenknecht, şöyle devam etti: "Sözgelimi Türkiye'nin farklı öncelikleri var ve cihatçılarla da ilişkileri var. Teröristlere verdiği gizli desteği artık sonlandırması ve IŞİD'e Türkiye sınırını kapatması için Erdoğan'a baskı yapılmalı."

'IŞİD'İN FİNANS VE SİLAH KAYNAKLARI KURUTULMALI'

"Zira durum böyle devam ederse krizin tırmanma riski var" ifadelerini de kullanan Wagenknecht, şunları söyledi: "Bu nedenle uluslararası toplumun, IŞİD'in finans kaynaklarını, kendine yeni militanlar toplamak ve silah edinmek için kullandığı yolları kesmek için çaba harcaması gerekiyor." (Sputnik)