Urfa'nın Suruç ilçesindeki katliam ve dün de Kilis'te bir askerin hayatını kaybettiği TSK-IŞİD çatışması sonrası Ankara 'resmen' IŞİD'e karşı mücadele edeceğini duyururken; bugün düzenlenen 'terör operasyonu'nda da IŞİD üyesi olduğu iddia edilen bazı kişiler gözaltına alındı.

Diken'de yer alan Elmas Topçu imzalı habere göre, bu gelişmelerin ardından Alman Der Spiegel dergisinin internet sitesine konuşan iki IŞİD üyesi, Türkiye’ye meydan okudu. Türkiye’de lojistikten sorumlu olduğu ileri sürülen Ebu İbrahim ve Ebu Sayyaf kod adlı üyeler, saldırı için 'Halifelik'ten haber beklediklerini belirtti.

"TÜRKİYE KARŞIMIZDA YER ALDIĞI İÇİN CEZASINI ÇEKECEK"

24 yaşındaki Türkiye vatandaşı Ebu İbrahim, Türkiye’nin IŞİD’e yönelik saldırısını ve ABD öncülüğündeki koalisyonla işbirliğini "Korkunç bir hata" olarak niteleyerek, Türkiye'yi açıkça tehdit etti.

30 yaşındaki Ebu Sayyaf ise IŞİD’in kendisini savunacağını belirterek,"Er ya da geç, Türkiye, karşımızda yer alması nedeniyle cezasını çekecektir; savaşa hazırız," dedi.

"IŞİD'LİLER TÜRKİYE'Yİ CEZALANDIRMAK İÇİN HAREKETE GEÇMEKTEN ÇEKİNMEYECEK DURUMDA"

Spiegel’deki haberde ise 'Ebu İbrahim ve Ebu Sayyaf’in öfkeli, kızgın ve savaşa hazır olduğuna' vurgu yapıldı ve 'ellerinden gelse Türkiye’yi cezalandırmak için derhal harekete geçmekten çekinmeyecek durumda oldukları' ifade edildi.

Spiegel, Ebu İbrahim ile Ebu Sayyaf’ın, şu günlerde ‘Hilafet’ten gelecek emirleri beklediklerini de aktardı. Haberde IŞİD üyelerinin güvenliklerine dikkat ettikleri ve ‘kafirlerin işbirlikçisine (Türkiye polisi kastediliyor)‘ yakalanmamaya özen gösterdiklerini söyledikleri kaydedildi.

Türkiyeli iki IŞİD mensubu, IŞİD vurmasa bile Türkiye’de yarattığı terör korkusuyla amacına ulaştığını belirtti.