Hacıbayram’da 40 adrese IŞİD baskını yapan Ankara polisi, şüphelilere kelepçe takmazken, Kızılay’da taziye çadırı açmak isteyen SGDF (Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu) üyelerini ters kelepçe ile gözaltına aldı.

IŞİD’in Türkiye’deki kalbi olarak sürekli gündeme gelen Ankara Hacıbayram Mahallesi’ne baskın yapıldı. Mahallenin ablukaya alındığı hava destekli operasyonda polis, 40 adresi bastı. 11’i yabancı uyruklu 15 kişi gözaltına alındı. Yabancı uyruklu şüphelilerin, Ankara-Suriye hattında militanların taşınmasına aracılık ettiği öne sürüldü.

Operasyonda bir adet ruhsatsız pompalı tüfek, bir adet kurusıkıdan bozma tabanca ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği belirtildi.  

Kızılay'da ise katledilen 31 SGDF'li için taziye çadırı kurmak isteyen gençler ters kelepçe ile gözaltına alındı. Dün İzmir'de de aynı manzara vardı. Polis eylem yapan 3 öğrenci kollektifi üyesini yere yatırıp kafasına basarak gözaltına aldı. Kız öğrencinin saçlarından çekilerek polis aracına götürüldü. Polislerin sert tutumuna karşı çıkan bir kişi de gözaltına alındı.