Antalya'da IŞİD ile bağlantılı oldukları iddiasıyla 7 sanığın yargılandığı davada, tutuklu 4 kişi tahliye edildi.
 
Antalya'da polisin 26 Nisan'da çeşitli adreslere eşzamanlı düzenlediği operasyonda IŞİD ile bağlantılı oldukları iddia edilen yabancı uyruklu 7 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerle birlikte çok sayıda dijital materyale de el konuldu. Şüphelilerden Rasul Tamaev, Halil El Halil, Shamil Kalaev ve Abdulsalam Muslim tutuklandı.

Emir Ferhan, Abit El Halil ile Mogamed Emin Osmaev ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

7 sanık hakkında Antalya 2. Ağır ceza Mahkemesi'nde açılan davanın görülmesine devam edildi. Davanın 4. duruşmasında tutuksuz sanıklardan Çeçen uyruklu Mogamed Emin Osmaev ile tutuklu Çeçen asıllı Rus vatandaşlarından Rasul Tamaev ve Shamil Kalaev, Suriye uyruklu Abdulsalam Muslim ile Halil El Halil hazır bulundu. Sanıklardan Müslim, "Ben IŞİD terör örgütü taraftarı olmadım. Teröre, insanların öldürülmesine karşıyım. IŞİD, İslama ihanet etmektedir. İnsanlığa karşı suç işlemektedir. Türkiye bana vatandaşlık vermiştir. Ben Türkiye'yi özvatanım gibi seviyorum. İkinci vatanım olarak görüyorum" dedi.

‘TERÖRLE İLİŞKİMİZ OLSAYDI SURİYE'YE GEÇME DENEMELERİMİZ OLURDU'

Tutuksuz yargılanan Mogamed Emin Osmaev de "Biz Çeçeniz. Biz Türkiye'yi kardeş halk olarak görmekteyiz. Bu nedenle Türkiye'ye yerleştik. Bugüne kadar Çeçenlerin Türkiye'de terör olaylarına karıştığını da hiç duymadım. Terörle ilişkimiz olsaydı Suriye'ye geçme denemelerimiz olurdu. Biz ailelerimizle gelip buraya yerleştik. Terör maksatlı gelseydik ailelerimizi getirmezdik" dedi.

Diğer 2 sanık da suçsuz olduklarını öne sürdü. Mahkeme, tutuklu 4 sanığın tahliyesine karar verip tutuksuz yargılanan Mogamed Emin Osmaev hakkındaki adli tedbirin de kaldırılmasına hükmetti. (Kaynak: Sputnik)