Milat Gazetesi yazarı Ahmet Ay, Mulus Başkonsolosluğu'ndaki 49 personeli rehin almasıyla aylardır Türkiye'nin gündeminde olan IŞİD militanlarıyla röportaj yaptı.

Yazılarından dolayı IŞİD’çilerin kendisine "İlgi alanımıza girdin. Fakat yanlışta olmandan dolayı yanlış şeyler yazmışsın. Ama çok donanımlı olduğun için olur ki gerçeği fark etmen mümkün olur" diyerek görüşme talebinde bulunduğunu belirten Ahmet Ay, önceki gün akşam gözleri bağlı şekilde Türkiye sınırları dışındaki IŞİD kampına götürüldüğünü yazdı.

Yazar Ahmet Ay'a konuşan IŞİD militanları, "Allah yeryüzünde Hilafet Devleti kurmamızı emretmiştir, bunun karşısına kim çıkarsa çıksın rezil bir şekilde öldürülecektir" dedi.

Türkiye'nin kendilerinden korktuğunu belirten IŞİD militanları, kendilerine katılan Müslümanlar'a cennet vaad etmeyi de ihmal etmedi.

Yazıdaki soru-cevap kısmında şu ifadeler yer aldı;

Allah aşkına nedir derdiniz? Türkmenleri, Kürtleri, Êzidileri, Sünnileri, Arapları, ABD’lileri, İngilizleri öldürüyorsunuz? Ne yapmaya çalışıyorsunuz?

-Bizler Allah için ve Allah yolunda savaşıyoruz, şehit oluncaya kadar savaşacağız.

"KADINLAR ‘GANİMET’ Mİ?"

İyi de, Allah için masum insanları öldürmek, kadınlarını “ganimet” saymak nasıl Allah yolunda olur?

-İslam Fıkhı bu konuda net!

Tefsir, hadis ve fıkıh usulü dersleri aldım. Mesela fıkıh ne diyor?

-Allah yeryüzünde Hilafet Devleti kurmamızı emretmiştir, bunun karşısına kim çıkarsa çıksın rezil bir şekilde öldürülecektir.

Peki, Allah için olan bir davada iseniz neden Müslümanlar da sizden korkup kaçıyor?

-Hakiki Müslümanlar asla bizden korkmaz. Müslüman olan, imanı olan bizimle beraber olur. Çünkü Allah bizimledir. Kim cennetlik olmak istiyorsa bizimle olur.

"TÜRKİYE BİZDEN KORKUYOR"

Türkiye’yi nasıl görüyorsunuz?

-Türkiye ABD’nin dediğini yapıyor.

Öyleyse neden Türkiye bugüne kadar ABD’nin isteklerine cevap vermedi?

-Türkiye bizden korkuyor, rehineler olmasaydı Peşmergelerle bir olup çoktan bize saldırmıştı.

Bu konuda bir deliliniz var mı?

-Bu böyledir!