Yağmaladıkları köyleri satılığa çıkaran IŞİD, şimdi de köylerin çevresindeki tarlaları kiraladığı ortaya çıktı.

Tarlaları kiraya verilen Kobani'nin batısında ki Degirmê köyünden Mehbuba Mistê, Araplara seslenerek, "Bugün bizim başımıza gelen yarın onların başına gelir. Asıl düşmanımız çetelerdir" dedi.

IŞİD'in işgal ettiği Kürt köylerindeki tarlaları ekmeleri için Araplara kiraladığı iddia edildi.

Araplar ile komşu olduklarını, akraba olduklarını söyleyen Pêndir köyünden zorla göçertilerek Suruç'un Boydê köyüne yerleşen Xelil Şaqo, Arap komşularının önce Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) destek verdiğini ardından ise IŞİD gelince de onlarla ile birlikte kendilerine saldırdığını söyledi.

'Araplar biz düşman kılıdı' diye Şaqo, "Köyümüz Şexler'e 9 kilometredir. Sürekli birlikte olduğumuz Araplar bize düşman kılındı. Bize ikinci İsrail diyordular" diyerek IŞİD'in halklar arasına düşmanlık tohumları ektiğini söyledi.

Kürt köylerindeki tarlaların Araplara 10 dönümü 25 bin Suriye Lirası karşılığında ekmeleri için kiraladığını ifade eden Şaqo, şunları söyledi: "Boraz'da ekilen ekinler çıkmış. Orada dost olan Araplar ile telefonda konuştum ve tüm köylerimizin tarlalarının ekildiğini öğrendim. Şimdi biz köyümüze dönünce Araplar nasıl gelip ekinlerini biçecek?" Araplara seslenen Şaqo, "Biz hep birlikte yaşadık. Bundan sonra da bir arada olacağız. Onlardan 2 bölük şimdi Kobanê'de bizimle birlikte DAİŞ'e karşı savaşıyor. Olması gereken budur. Yoksa Cephet El Nusra ya da DAİŞ onların duracağı yer değil. Kürtlere düşmanlık onlara kazandırmaz" dedi. (ANF)