Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, "terör örgütlerine finansman sağlandığı" gerekçesiyle aldığı mal varlığı dondurulmasına kararı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlandı.

6415 sayılı "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun" kapsamında Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile bağlantılı olduğu belirtilen 5 gerçek ve 2 tüzel kişinin Türkiye'de bulunan mal varlıkları donduruldu.

Abdulhameed Salim Ibrahim Alismaeel, Omar Abdulhameed Alesmail, Mohammed Abdulhameed Salim Al-Ismaeel, Ahmed Abdulhameed Salim Al-Ismaeel, Luay Jasim Hammadi Al-Gburi isimli kişiler, Wadi Alrrafidayn Gıda Yaş Sebze Meyve Bakliyat Otomotiv Tekstil İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile Al Grubi Al Humran Elektrik Malzemeleri Dayanıklı Tüketim Mobilya İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited şirketinin mal varlıklarının dondurulmasına karar verildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamalarda, mal varlığı dondurma kararının ABD'yle eş zamanlı olarak alındığı belirtildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıklamasında "Sınır ötesi bir tehdit teşkil eden terörizme karşı uluslararası dayanışma ve müşterek yeteneklerin kullanılmasının bir örneği olarak, Amerika Birleşik Devletleri ile birlikte yürütülen ortak çalışma ve işbirliği neticesinde, DEAŞ terör örgütünün Ülkemizde faaliyette olduğu tespit edilen finans ağına müzahir 5 gerçek ve 2 tüzel kişinin Resmi Gazetenin mükerrer yayımlanan Kararıyla Türkiye’de bulunan malvarlıkları dondurulmuştur" ifadelerini kullanıldı.