Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla 6 kişi ve 7 kuruluşun mal varlıkları donduruldu.

AHMET VE İSMAİL BAYULTAN DA VAR

'Bazı kişi ve kuruluşların tasarrufunda bulunan Türkiye'deki mal varlıklarının dondurulmasına ilişkin karar'a göre, söz konusu isimler arasında geçtiğimiz Nisan ayında ABD tarafından 'IŞİD'e finansman sağladıkları' gerekçesiyle malvarlıkları dondurulan Ahmet Bayultan ve İsmail Bayultan da var. 

IŞİD'e destek verdikleri iddiasıyla malvarlıkları dondurulan kişi ve şirketler şöyle: Ahmet Bayaltun, İsmail Bayaltun, Faruq Hamud, Adnan Muhammad Amin Al-Rawi, Taleb Ahmad, Ammar Yasar Lutfi Sahloul ve Alsultan Kuyumculuk, Tawasul Tekstil, Aslan SK Medikal Sanayii, Alharm Gıda Tekstil, El Haldi Kuyumculuk, Alhobo Kuyumculuk, Firstone İnternational.

DAVA AÇILMAZSA SERBEST

Bu isim ve şirketlere ait mal varlıkları 6415 sayılı Terörizm Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanunun 6'ncı maddesi gereğince donduruldu. Kararda, mal varlıklarının dondurulmasını talep eden devletin bir yıl içinde soruşturma başlatmaması halinde kararın yürürlükten kaldırılabileceği belirtildi.