Adıyaman’da depremde yıkılan İsias Otel’in enkazında kalarak hayatını kaybeden Ali Osman Aydın'ın enkaz altından, "İnsanlar bize ulaştı, ancak AFAD’ın gelmesi lazım. Belden aşağımız beton altında ezildi..." diyerek, sesli mesajla yardım istediği ortaya çıktı.

İsias Otel'de, turnuva için Kıbrıs’tan kente giden Gazimağusa Türk Maarif Koleji voleybol takımı kafilesi ve uygulamalı eğitim gezisi yapan turizm rehberleri dahil en az 65 kişi hayatını kaybetmişti. Otelin sahipleri ve yöneticileri Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih ile Efe Bozkurt tutuklanmıştı.

Otelin enkazında sıkışan rehberlerden Ali Osman Aydın ve Nazımcan Hartlap'ın, depremin hemen ardından sesli mesajla WhatsApp gruplarında yardım istediği ortaya çıktı.

"GÖZ GÖRE GÖRE SOLUYORUZ"

Serbestiyet'ten Onur Erkan'ın haberine göre, enkaz altından dışarıyı gördüğünü söyleyen Ali Osman Aydın, etrafındaki otoparkı ve tabelaları anlatarak yardım çağrısı yaptı. Aydın, "Belden yukarımız sağlam, belden aşağımız beton altında ezildi. Direnemiyoruz, acımız çok yüksek. Bu beton duvar kaldırılmadığı sürece buradan çıkamayız. Göz göre göre soluyoruz.

Biz dışarıyı görüyoruz. İnsanlar bize ulaştı, ancak insanların yapabileceği bir şey değil. Buraya AFAD’ın gelmesi lazım, vatandaşla olmuyor. Ben dışarıyı görüyorum. Burada bir otopark var. Doğru Karar Eğitim Kurumları’nı görüyorum" diyerek, yardım istedi.

Depremin olduğu 6 Şubat'ta öğleden sonra enkazdan çıkarılabilen Aydın, İstanbul’a sevki sırasında hayatını kaybetti.