Yurt dışından getirilecek para ve mal varlıkları için 'nereden buldun?' sorusunun yöneltilmediği 'Varlık Barışı'nda hükümetten beklenen adım geldi ve bugün dolacak olan süre 6 ay uzatıldı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

1 LİRA DAHİ VERGİ ALINMAYACAK

Böylece yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları vergi incelemesine tabi olmadan yıl sonuna kadar Türkiye'ye getirilebilecek. Kayıtdışı varlıklar sorgusuz bir şekilde kayıt altına alınacak ve 1 lira dahi vergi alınmayacak.

Öte yandan gelir veya kurumlar vergisi mükelleflerince sahip olunan ve Türkiye'de bulunan ancak kanuni defter kayıtlarında yer almayan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları ile taşınmazların vergi dairelerine bildirilmesine ilişkin sürede de 6 ay uzatmaya gidildi. Bu varlıkların, dönem kazancının tespitinde dikkate alınmaksızın kanuni defterlere kaydı için de 6 ay daha süre tanındı.

13 YILDA 7. VARLIK BARIŞI

'Bir babanın oğluna bile yapmayacağı nitelikte' düzenleme olarak nitelendirilen Varlık Barışı, AK Parti hükümetlerinin sıklıkla başvurduğu bir yöntem oldu. 2008 yılından bugüne kadar geçen 13 yılda 7 varlık barışı düzenlemesi yapıldı. Şu an yürürlükte bulunan düzenleme, Gelir Vergisi Kanunu'nun geçici 93. maddesinde yer alıyor.