Döviz kurları rekor seviyelerden işlem görmeye devam ediyor. Sterlin 11 lira barajını da kırarken, günü 842 liradan açan çeyrek altın öğle saatlerinde 850 liraya yükseldi.

Küresel piyasalarda yatay seyirde olan altın fiyatları da Türkiye'de yükselmeye devam ediyor. Gram altın 517, çeyrek altın 850, 3 bin 364 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı 1898 dolar. Çeyrek altın günü 542 liradan açmıştı.

Küresel piyasalar ABD'de bugün gerçekleştirilecek başkanlık seçimi öncesi pozitif bir seyir izliyor. ABD'de başkanlık seçimi ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) perşembe günü açıklayacağı faiz kararı öncesinde, dün beklentilerden iyi gelen imalat sanayi verilerinin desteği ile küresel pay piyasalarında alıcılı bir seyir izlendi.

ABD'de dün açıklanan verilere göre, Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) imalat endeksi, ekimde bir önceki aya kıyasla 3,9 puan artarak 59,3'e yükseldi ve beklentileri geride bıraktı. Kasım 2018'den bu yana kaydedilen en yüksek seviyeye ulaşan veriye ilişkin piyasa beklentisi, ekimde 55,8 değerini alması yönündeydi.

Avrupa tarafında, dün açıklanan imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) Almanya'da 58,2 ve Avro Bölgesi'nde 54,8'e yükselerek tahminleri aştı. Artan Covid-19 vaka sayıları ve tekrar gündeme gelen sıkı tedbirlere karşın aşı çalışmalarıyla ilgili olumlu haber akışının da desteğiyle pay piyasalarında alımların güçlendiği görüldü.

Söz konusu gelişmelerle dün Almanya'da DAX endeksi yüzde 1,97, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 1,39 ve Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 2,11 değer kazandı.