AB ve İngiltere arasında devam eden Brexit müzakerelerinde taslak belgede uzlaşı sağlanmasıyla sterlin, dolar karşısında yükselişe geçti.

Sterlin, dolar karşısında, AB ve İngiltere'nin bir serbest ticaret bölgesi oluşturmak için anlaşmaya vardığını ve İrlanda konusunun kararının geleceğe bırakılacağını içeren anlaşma taslağı sonrası sert yükseldi.

Sterlin seansın başlarında ABD'nin Şükran Günü tatili nedeniyle kapalı olmasından dolayı azalan işlem hacmi ile birlikte sakin seyrediyordu ve Bloomberg tarafından görülen anlaşma taslağının ardından yüzde 1'in üzerinde değer kazandı. İşlem hacminin düşük olmasının da sterlindeki bu harekete katkıda bulunduğu kaydediliyor.

26 sayfalık taslakta, her iki tarafın bir serbest ticaret bölgesi kurulması, düzenleyici kuruluşlar ve gümrüklerde derin işbirliğine gidilmesi ve açık ve adil rekabeti sağlayacak düzenlemelerin yapılması öngörülüyor.

Bu gelişmenin ardından, sterlin/dolar paritesi 1.29 ile 1 Kasım'dan bu yana en büyük günlük yükselişini gerçekleştirmeye yöneldi.