Niğde Bor şeker fabrikasının satışı için bugün ihale yapıldı. Niğde-Bor Şeker Fabrikası satıldı. İhalenin açık artırma bölümünde Doğuş Çay ile Kayseri Şeker yarıştı.

En yüksek teklifi 336 milyon lirayla Doğuş Çay verdi. Kayseri Şeker ihaleden çekildi. Satış ihalesini, 336 Milyon TL bedelle Doğuş Yiyecek İçecek kazandı. 

KIRŞEHİR ŞEKER FABRİKASI DA SATILDI

Kırşehir Şeker Fabrikasının satışı için yapılan ihaleye; Doğuş Yiyecek İçecek, Yılmaz Çağlayan Oğulları Un Sanayi, Safi Katı Yakıt Sanayi, Kayseri Şeker Fabrikaları, Mutlucan Tuz, Tutgu Gıda, Albayrak Turizm Seyahat, Fernas İnşaat, Bergiz İnşaat, Eksim Yatırım Holding ve Çağlayanlar Enerji firmaları katıldı.

Kırşehir Şeker Fabrikası'nı, 330 milyon bedelle Tutgu Gıda aldı.

CHP'DEN TEPKİ

İhaleyi, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve bir grup milletvekili de takip etti. CHP'li milletvekilleri bir süre sonra satışa tepki göstererek salondan ayrıldı.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "Bu kurul ne yazık ki ülkenin en önemli kaynaklarını peşkeş çekmeye gelmiştir. Toplumdan haberdar edilmeden baskın bir ihaleyle size ait olmayan bu kaynakları satma hakkınız yoktur. Sizler satıcılar, sizler alıcılar bu ülkeye, bu ülkenin kaynaklarına ihanet etme hakkınız yoktur. Protesto ediyoruz. Şeker fabrikalarının satışına itiraz ediyoruz. Bunu yapmak ülkeye hainliktir" dedi. Veli Ağbaba ise, "Bu maalesef şekerin idamıdır. Şeker milletindir, sizin değildir. 2019 da bilin ki bunu kamulaştıracağız" diye konuştu.

CHP'li milletvekilleri daha sonra, 'Şeker vatandır, vatan satılmaz' diye slogan atıp salonu terk etti. İhaleye ise bir süre ara verildi.

Bu arada CHP'li Ağbaba, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı çıkışında yaptığı açıklamasında, bu satışı savunan bir kişinin dahi olmadığını söyleyerek, "Bu yapılan şey hukuksuzdur. Bu satışın gerçekleşmesi milletle dalga geçmektir" diye konuştu.