İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yetkili sendika Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube arasında toplu iş sözleşmesi (TİS) süreci başladı.

 İlk oturumda sendika, TİS taslağı hazırlanmadan önce tüm birimlerde çalışanlar ile bir araya gelerek talepler doğrultusunda hazırladığı maddelerin bir kısmını belediye ile görüştü.

TİS ödeneğinin taslakta sunulan şekilde tekrar ele alınmasını talep eden Tüm Bel-Sen, belediye yönetimi tarafından teklif edilen rakamın (bin 54 TL net) üzerine konuşulabilir bir rakam olmadığını ifade etti.

Ayrıca, ikramiye sayısının taslakta sunulduğu gibi (üç ikramiye) aynı kalması, özel çalışma koşulları olan zabıta, İZSU, itfaiye, güvenlik gibi personelin özlük ve sosyal haklarına ilişkin çözüm üretilmesi ve eğitim, yakacak yardımı yapılması talepleri sunuldu.

Belediye ise TİS ödentisinin aynı kalması, 29 Ekim ve 1 Mayıs’ta biner liralık iki ikramiye, kreş sayısının sendika ile yapılacak çalışma doğrultusunda artırılması, yemekhane iş ve işleyişinin sendika ile birlikte yapılacak düzenleme ile artırılması, İZSU’da en yakın zamanda yemek ihalesi yapılması, belediye çalışanlarının tamamı için sosyal tesisin yapılması, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının ivedi olarak açılacağı tekliflerinde bulundu.

Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube Yürütme Kurulu, sendika sayfasından yaptığı yazılı açıklamada “Yaklaşık 2,5 saat süren görüşmemizde taslağımız kapsamındaki tüm konular zaman sınırlaması sebebiyle ayrıntılı konuşulamamıştır. Genel olarak görüşme iyi niyet çerçevesinde gerçekleştirilmiştir. Bir sonraki görüşme tarafımıza iletildiğinde tüm çalışanlara gerekli bilgi verilecektir. Görüşme notları tüm açıklığıyla her toplantı sonrası bu şekilde bir bilgilendirmeyle sunulacaktır. Teklif ne olursa olsun karar birlikte alınacaktır. İdareye sunduğumuz toplu iş sözleşme taslağımız emekçiler açısından sahici bir mutabakat metnidir. Bu metinde ısrarımız örgütümüzden ve iş yerlerinden aldığımız güçle devam edecektir” dedi.