İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyeye bağlı şirketlerden Medya AŞ’ye 6 bin kişinin iş başvurusu yaptığını söyledi. İmamoğlu işe yalnızca 13 kişi alınacağını ifade etti.

Bağdat Caddesi’nde yürüyüş yapan ve incelemelerde bulunan İmamoğlu, yürüyüş sonunda gazetecilerin sorularını cevapladı. Gazeteciler, İBB’ye bağlı Medya AŞ’nin açtığı iş ilanı üzerine kaç kişinin işe alınacağını sordu. İmamoğlu, “6 bine yakın başvuru oldu, 5 bin 900 küsürdü en son. Aralarından 13 arkadaşı göreve davet edeceğiz. Bu sadece İstanbul’daki değil, bütün Türkiye’deki işsizliğin geldiği son noktayı tarifliyor. 13 kişilik yer için 6 bin başvuru sayısı çok büyük. Burada çok sıkı bir denetim ve analizle işe en uygun insanları almaya çalışacağız. tümüyle hassas davranacağız, kimsenin şüphesi olmasın. 13 kişi için 6 bin başvuru üzücü aslında” dedi.

Medya AŞ, geçen hafta açtığı iş ilanında birçok alanda medya çalışanını işe alacağını duyurmuştu.

‘İSTİHDAM OFİSLERİNİN DEVAMI GELECEK’

İmamoğlu, yeni istihdam ofislerinin açılıp açılmayacağı sorusuna “Tabi Kartal’da çok hızlı bir hazırlığımız var, bölgesel istihdam ofisleriyle ilgili. Tüm İstanbul’da gereksinimin sayısı olarak 10 tane açmayı düşünüyoruz, artabilir de” cevabını verdi. İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Bu işler hepsi, bir hazırlık, bir sistemle devreye giriyor. 2, 2.5 ay içerisinde bütün bunların olması elbette mümkün değil. Ama yakın zamanda Kartal’da açılacak. Daha sonra diğer alanlarda devreye girecek. Temel hedefimiz de yine işgücüyle ilgili bilgi bankası oluşturmak. Hem bizim ihtiyaç duyduğumuz, ama daha çok İstanbul’un farklı sektörlerindeki ihtiyaçlara insanları yönlendirmek adına bir sistemi yöneteceğiz. Göreceksiniz çok başarılı olacak. Çok ciddi, doğru işgücünü doğru işverenle buluşturma sistemiyle ilgili çok örnek bir çalışmaya imza atacağız.”

‘CHP’DEKİ İÇ YAZIŞMA YANLIŞ BİR YAZIŞMADIR’

İmamoğlu, son günlerde medyada yer alan ve Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki iç yazışma ve torpil iddialarıyla ilgili konuştu. İmamoğlu “Parti içinde bir yazışma, gördüm. İlk bir cümlesi doğru, ondan sonrası yanlış. Metodun benim nazarımda bir itibarı yok, doğru da değil. Orada yanlış yapan arkadaşımızla ilgili umuyorum il başkanlığımız bir görüşme ya da bir değerlendirme yapacaktır. Bizim için tabii ki referans yazabilir, tabii ki herkes referans yazabilir, CHP’de görev alan insanları da yazabilirler, bir belediye başkanını da yazabilirler. Herhangi bir insanı da yazabilir. Çünkü günün sonunda referanslar sorgulanacak. Bizim için bir ayrıcalığı yoktur, bunu beyan ettik. Yanlış bir yazışmadır. İnşallah hızlıca düzeltirler. Yazan arkadaşımızın bir hatası. İnşallah bunu düzeltirler diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.