Dolar/ TL güne 5.80 seviyelerinde başladı. 31 Mart'ta gerçekleşen seçimlere yönelik belirsizlik, S-400 füzesi konusunda ABD ile yaşanan gerilim son dönemde kur üzerinde baskı yapmaya devam ediyor.

Dolar/TL dün 5.81'e kadar yükselmiş, günü de %0.7 artışla tamamlamıştı. TL geçen hafta da seçime dair haber akışıyla dolar karşısında %3'ün üzerinde değer kaybetmişti.

Dün günü 5.81 civarında tamamlayan kur bu sabah yine 5.81 sınırında, euro 6.57'de, sepet kur 6.18'de seyrediyor.

Uzmanlar İstanbul'daki seçim sonuçlarının hala netleşmemesinin piyasalar için en önemli risk unsuru olduğuna dikkat çekiyor. Noor CM Yurt içi Piyasalar Satış Müdürü Mert Yılmaz Bloomberg HT'ye seçim belirsizliğinin sürmesi ve yeni bir seçim olur mu sorusunun akla gelmesinin TL varlıklarda fiyatlamayı ciddi anlamda baskıladığını, bunun yansımasının Borsada, kurda, faizde ve Türkiye'nin risk priminin de görüldüğünü söyledi.

Günün devamında Türkiye'de ve ABD'de sanayi üretim verileri takip edilecek. Seçimlere yönelik haber akışı da piyasanın radarında olacak.

'REFORM PAKETİ BU SORUYA YANIT VERMEDİ'

Gill, yaptığı açıklamada, "Yabancı yatırımcılar ve Türk hanehalkı için en büyük soru, liranın hâlâ yatırım yapılabilir bir para birimi olup olmadığı. Benim görüşüme göre reform paketi bu soruya yanıt vermedi" diye konuştu.

Negatif ayrışma trendinin sürdürülemez olduğunu söyleyen bankacılar da bu durumun ekonomi üzerinde gerilim yarattığını söylüyor. Dün açıklanan rakamlara göre işsizlik 3 puanın üzerinde artarak yüzde 14.7 olmuştu.