Perşembe kapanışta 5.7370 seviyesinde olan dolar bugün 5,8034'e kadar yükseldi. Dün gün sonu 6.4640'da bulunan euro da bugün 6.5430'a kadar çıktı.

Gedik Yatırım notunda, "S400 ve F35 konusunda gelen açıklamalar ABD-Türkiye ilişkilerine dair endişeleri gündemde tutuyor. Son dönemde seçim sonuçlarına ilişkin belirsizlik ve artan endişelere bağlı olarak TL varlıklarda satış baskısı ve volatilitenin artış kaydettiği görülüyor. YSK'dan gelecek açıklamalar ile ABD-Türkiye temalı haber akışları fiyatlamalar üzerinde etkili olacak" denildi.

Yerel seçimin üzerinden 12 gün geçmiş olmasına karşın İstanbul'da kimin belediye başkanı olduğu hala ilan edilmiş değil. AK Parti seçimin tekrarını istiyor.

ABD ise S-400 sistemi alması durumunda Türkiye'ye yaptırım uygulayacağını tekrar ediyor. Son olarak ABD'nin Türkiye Büyükelçisi olması beklenen David Michael Satterfield, "Onaylanırsam, Türkiye'ye doğru stratejik kararı vermesi için baskı yapacağım" dedi ve ekledi: "Türkiye, F-35 programına katılımını büyük riske atıyor ve yaptırımlarla karşı karşıya."