Mehmet Cengiz’in sahibi olduğu Cengiz Holding’e bağlı Cengiz Elektrik Şirketi’nin Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2021 yılı “elektrik enerjisi” ihalesini aldığı açıklandı.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 30 Kasım 2020 tarihinde “2021 yılı elektrik enerjisi alımı” için bir ihale düzenledi.

Birgün gazetesinde yer alan habere göre, ihaleyi, 3 milyon 921 bin TL teklif veren Cengiz Holding’e bağlı Cengiz Elektrik Şirketi’nin kazandığı ve 21 Aralık 2020 tarihinde de sözleşme imzalandığı belirtildi.

MECLİS’İ DE CENGİZ AYDINLATIYOR

TBMM’nin de elektrik enerjisi ihalesini geçen aylarda yine Cengiz Elektrik şirketinin aldığı açıklanmıştı. Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, TBMM İşletme ve Yapım Başkanlığı 13 Kasım tarihinde 2021 yılı elektrik enerjisi alımı için bir ihale düzenledi. İhaleyi, 12 milyon 932 bin TL teklif veren Cengiz Holding’e bağlı Cengiz Elektrik kazandığı açıklandı. TBMM ile şirket arasında da 3 Aralık tarihinde sözleşme imzalandı.

Cengiz Elektrik, bakanlıkların da aralarında yer aldığı onlarca kamu kurumunun milyonlarca liralık elektrik enerjisi ihalesini aldı. Cengiz Elektrik’in elektrik enerjisi ihalesini aldığı bazı kamu kurumları ile ihale bedelleri şu şekilde:

- Hazine ve Maliye Bakanlığı: 9 milyon 889 bin TL

- Emniyet Genel Müdürlüğü: 45 milyon TL

- Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı: 3 milyon 424 bin TL

- Türkiye Büyük Millet Meclisi : 12 milyon 932 bin TL

- Çankırı Karatekin Üniversitesi: 3 milyon 405 bin TL

- Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi: 6 milyon 247 bin TL

CUMHURBAŞKANLIĞI’NI LİMAK AYDINLATACAK

AKP’ye yakınlığıyla bilinen ve ihalelerin ‘vazgeçilmezi’ Limak Holding’e bağlı Limak Enerji Uludağ Elektrik Şirketi de kamu kurumlarının milyonlarca liralık elektrik enerjisi ihalesini aldı. Şirketin aldığı baz ihaleler ve bedelleri şu şekilde:

- Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı: 1 milyon 547 bin TL

- Hacettepe Üniversitesi: 23 milyon 74 bin TL

- Orman Genel Müdürlüğü: 1 milyon 413 bin TL

- Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi: 2 milyon 872 bin TL

- Sahil Güvenlik Komutanlığı: 13 milyon 356 bin TL

- Bursa Yenişehir Havaalanı Müdürlüğü: 1 milyon 544 bin TL

- Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi: 1 milyon 663 bin TL

64 İL MÜDÜRLÜĞÜNÜN İHALESİ DE LİMAK'A

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel’in yazılı soru önergesine yanıt veren Gençlik ve Spor Bakanlığı da 64 gençlik ve spor il müdürlüğünün elektrik enerjisi ihalesini Limak Holding’e bağlı Limak Enerji Uludağ Elektrik şirketinin aldığını açıkladı.