Pekin yönetiminin kripto para madenciliğiyle ilgili kısıtlamalarının ardından, Çin'deki birçok kripto madencisinin operasyonlarını askıya almaya karar verdiği belirtiliyor.

Bloomberg HT'nin haberine göre, aralarında Hashcow ve BTC.Top’un da bulunduğu kripto para madencileri, Çin hükümetinin yasaklamaları sonrasında ülkedeki operasyonlarını durdurdu.

Çin’deki işletmeler küresel kripto para madenciliğinin yüzde 70’inden sorumlu.

Kripto para Borsası Huobi, pazartesi günü Çin’deki müşterileri için madencilik ve alış-satış işlemlerini durdurduğunu açıkladı ve diğer ülkelerdeki operasyonlarına odaklanacağını duyurdu.

BTC.TOP da düzenleyici riskleri öne sürerek, Çin’deki faaliyetlerini durdurdu.Kripto madencilik firması Hashcow da, Bitcoin madenciliği için yeni teçhizatlar almayacağını açıkladı.

Çin Devlet Başkanı Başkan Yardımcısı Liu He’nin başkanı olduğu Devlet Konseyi komitesi cuma günü yaptığı açıklamada, finansal riskleri azaltmak için özellikle madenciler üzerinde baskı kurulacağını açıklamıştı. Konsey böylece ilk defa kripto para madenciliğini hedef almıştı.

Bitcoin, Çin’in son finansal ödeme yasağı açıklamasının ardından gelen bu açıklamayla birlikte zirvesinden yüzde 50 gerilemiş durumda. Ether ise pazar günü son iki ayın en düşük seviyesine geriledi.

Kaynak: Bloomberg HT