Yüz binlerce kişi EYT ile ilgili çalışma beklerken AKP kampında milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili bir çalışmanın olmadığını açıkladı. Albayrak, sorulara “EYT gündemimizde yok, böyle bir çalışma da yok” diye yanıt verdi. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise konu hakkındaki sorulara, popülist davranamayacaklarını belirterek, “Kısım kısım zaten yardımcı olunuyor" dedi.

Milliyet'ten Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre Albayrak’ın, sunumunda, “Seçimlerin yenilenmesi ve ekonomik saldırılar olmasaydı bugün ekonomideki veriler bizim istediğimiz noktada olacaktı. Ama çalışmalarımızı yaptık. En kısa sürede özellikle işsizlikte pozitif adımlar olacak” dediği öğrenildi.

Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre bazı milletvekilleri EYT ile ilgili bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı sorusuna, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk şu yanıtı verdi:

“Kısım kısım zaten yardımcı olunuyor. Doğrudan doğruya, topyekün bir anda yapma şansımız yok. Bunu Süleyman Demirel daha önce yaptı, emeklilik yaşı 38’lere kadar düştü. Ortada bir sandık var. Buna primler koyuyorsunuz, bundan da emekli maaşlarını ödüyorsunuz. İkisini karşılamayan bir düzenlemeyi getiremeyiz. Yıllık 30 milyar liralık bir ek bütçe gerektirir”