Hatay'ın İskenderun ilçesinde pazarcı esnaf Murat Nağaç, 20 ton ücretsiz sebze dağıttı.

Nağaç, "Hatay İskenderun’da 40 seneyi aşkın pazarcılık yapmakta olan bir ailenin çocuğuyum. Bu tam kapanma sürecinde faydalı olma niyetiyle iki gün önce 20 tonluk malzemeyi vatandaşlarımıza karşılıksız bir şekilde dağıttık. Bu davranışımızla özellikle zincir marketlerdeki fahiş fiyatlara karşı bir farkındalık oluşturmayı amaçlamıştık" dedi.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Nağaç kardeşler isimli pazarcı esnaf tarafından iki kamyon sebze vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı.

Modernevler Mahallesi’nde kurulan halk pazarında dağıtılan ürünleri almaya gelen vatandaşlar pazar alanında uzun kuyruklar oluşturdu.

CHP Genel Başdanışmanı, İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülerde vatandaşların, “Market ve manavlara gitmeyin” demesi de dikkat çekti.

20 tonluk sebze ve meyveyi vatandaşlara dağıtan Nağaç kardeşlerden Murat Nağaç, amaçlarının, pandemi döneminde vatandaşlara faydalı işler yapmak ve zincir marketlerdeki “fahiş fiyatlara” dikkat çekmek olduğunu söyledi.

ANKA Haber Ajansı’na konuşan Murat Nağaç şunları söyledi:

'YARIN OLSUN HİÇ ÇEKİNMEDEN YİNE YAPARIZ'

“Hatay İskenderun’da 40 seneyi aşkın pazarcılık yapmakta olan bir ailenin çocuğuyum. Bu zor dönemde özellikle vatandaşlarımızın bu tam kapanma sürecinde faydalı olma niyetiyle iki gün önce iki kamyon, 20 tonluk malzemeyi vatandaşlarımıza karşılıksız bir şekilde dağıttık. Bu davranışımızla vatandaşlarımıza faydalı olmak bir yana özellikle zincir marketlerdeki fahiş fiyatlara karşı bir farkındalık oluşturmayı amaçlamıştık. Az da olsa amacımıza ulaştık.

Bu hareketi yapmamızdaki amaç pazarcılar olmadan bu işlerin olmayacağı, manav ve zincir marketlerdeki zincir marketlerdeki fahiş fiyatlara ‘dur’ demek için yaptık. Yarın olsun hiç çekinmeden yine yaparız."

Dağıtım sırasında izdiham yaşanmaması için emniyet güçlerinin müdahale etmek zorunda kaldığını belirten Nağaç, “Vatandaş haklı olarak bedava malzeme olduğu için almak istedi. Aşırı bir izdiham oldu. Ama ondan birkaç gün önce zincir marketlerdeki özellikle kapanmaya doğru olan kalabalıkla alakası yoktu. Vatandaşlar yine de duyarlıydı. Ama manav ve marketleri bir görseniz, millet üst üste alışveriş yapıyor. Sanki kıyamet kopacak kıtlık varmış gibi” dedi.