Muğla'nın Bodrum ilçesinde, iş elbisesiyle minibüsüne binen yolcuya, "Bu pantolonla, bu koltuğa oturamazsın" diyen sürücü hakkında idari işlem başlatıldı ve 'şoför kartı' iptal edildi.

Bodrum'da 6 Aralık günü saat 20.00 sıralarında işten çıkan bir işçi, Otogar'dan Yalıkavak yönüne giden minibüse bindi. Şoför, bu kişiye 'elbiselerinin kirli olduğunu ve koltuğa oturamayacağını' söyleyince tartışma çıktı. O anlar minibüste bulunan bir yolcu tarafından cep telefonu kamerasıyla kayda alındı. Görüntülerde minibüs şoförünün görüntüyü çeken yolcuyla da tartıştığı, "Görüntüyü silmezsen ben de gitmem" dediği kaydedildi. Şoförün koltuğa oturmasına izin vermediği yolcunun Yalıkavak'ta indiği ifade edildi.

'EMEKÇİYE SAYGI ÖNCELİĞİMİZDİR'

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler tepki çekerken, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesabından da konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Kentimizde faaliyet gösteren özel toplu taşıma aracında şoförü tarafından bir emekçimize gösterilen tepkiyi üzülerek takip ettik. Söz konusu araç ve şoförü Büyükşehir Belediyesi bünyemizde bulunmamakla beraber, denetim yetkimiz dahilinde sürücünün şoför kartı iptal edilmiş, hakkında idari işlem başlatılmıştır. Emeğe, emekçiye ve alın terine saygı önceliğimizdir" ifadeleri kullanıldı.