Feodal sisteme karşı verdikleri mücadele ile tanınan ve her seçimde İşçi Partisi'ni destekleyen Aslanoğlu Köyü sakinleri, Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Leyla Zana'yı destekleme kararı aldı. Köy muhtarı Mehmet Tanrıkulu, "Bu hükümet yıllarca Kürdü, Kürde kırdırmak istedi, halk olarak bu kırdırma politikalarına artık kanmayacağız. Kürt halkı olarak artık tek yumruk olacağız" dedi.

Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu'na bir destek de, yıllarca ağalık sistemine karşı verdikleri mücadele ile bilinen ve alanlarda sürekli seslerini yüksek perdeden dile getiren Aslanoğlu Köyü'nden geldi. DEP sürecinden bu yana Kürt partilerini desteklemeyen ve son yıllarda İşçi Partisi'ni destekleyen Aslanoğlu Köyü'nü ziyaret eden Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Leyla Zana, köylülerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Aynı zamanda "Cumhuriyet Mitingi"nin ilk düzenlendiği yerlerden biri olan Aslanoğlu Köyü'nde büyük bir coşku ile karşılanan Zana'ya gösterilen ilgi "Kürt ulusal ittifakının giderek güçlendiği" şeklinde yorumlandı.

Zana'yı karşılayan Köy Muhtarı Mehmet Tanrıkulu, sistem partilerinin yanında yer alan tüm Kürtlere çağrıda bulunmak istediğini belirterek, "Gün birlik ve beraberlik günüdür. Gün tek yumruk olmak günüdür. Yıllarca sistem tarafından parçalandık, kullanıldık, biz halk olarak artık sistemin bu kirli politikalarına kanmayacağız. Kendi halkımızla tek yumruk olacağız" dedi.

ZANALAR DOĞRU BİR YOLDA İLERLİYOR

Zana gibi Kürt siyasetçilerine ihtiyaç olduğunu belirten Tanrıkulu, "Leyla Zanalar doğru bir yolda ilerliyorlar. Biz de bu doğru yolda ileri gidebilmek için hep beraber hareket edeceğiz. Kürt halkı olarak ayrı ayrı hareket etmenin bir anlamı bulunmamaktadır. Bizler ancak Kürt halkı olarak BDP çatısı altında birleşerek, tüm dünyaya daha yüksek sesimizi duyurabiliriz. O nedenle gerek ben, gerek köylülerimiz, Türkiye'nin demokratikleşmesi ve ileriye gidebilmesi için BDP çatısı altında bir araya geleceğiz. Hepimiz birleşmeliyiz ve talebimizi demokratik bir şekilde tüm Türkiye'ye ve dünyaya daha rahatça duyurulabilmek için birleşmeliyiz. Sayın Leyla Zana ile birleşerek tek yumruk olarak kendi sesimizi daha güçlü duyurabiliriz" dedi.

Köy muhtarına teşekkür eden Zana, "Bu köy üzerinde çok kötü oyunlar oynanmış. Ama muhtarımız genç bir muhtardır. O genç beyniyle, Kürtlerin geleceğini kurmasının birlikten geçtiğini görebiliyor. Birlik ve beraberlikten başka bizi kurtaracak bir şey yok. Birliğimizi ne kadar güçlendirirsek çözüme de bir o kadar yakınlaşmış oluruz" diye konuştu.

Filistin'deki parçalı duruşu örnek veren Zana, "Eğer Filistin halkı dağılmamış olsaydı, 50-60 yıldır kan dökülmezdi. Toplumsal birlik güçlülüğü ifade eder. İnanıyorum ki köy muhtarı üzerine düşen sorumluluk ile hareket edecek. Bu köy kendi geleceğini ve çocuklarını düşündüğü için bu köye geldik" şeklinde konuştu.

ANF