İstanbul Aksaray’da Kuveyt asıllı İrlanda vatandaşı Mohammed Fadel Dabbous adlı turiste dolaptaki suları devirdiği için saldıran, ancak Dabbous’un hışmına uğrayan esnaflar arasında yer alan büfe sahibi Şenol Palan kendisini savundu.

Olaya ilişkin görüntülerin aksine tartışmanın dolaptaki suların devrilmesi nedeniyle değil, Dabbous’un alkol istemesi sonucu çıktığı iddiasında bulunan esnaflardan Şenol Palan, şunları söyledi:

'BETON GİBİ ADAMDI'

"Adam çok güçlüydü. Vurduğunu deviriyordu. Sonra çevredeki esnaf yardıma koştu. Beton gibi adamdı. İnsan gibi vurmuyordu. Biraz dinlenip sonra yine kavga etmeye başlıyordu. Görüntüler aslında biraz daha uzun. Polis hepsini aldı."

'HEPİMİZİ DÖVMEDİ' SERZENİŞİ

Görüntülere rağmen, haberlerdeki 'İrlandalı boksör hepsini dövdü' haberlerine de tepki gösteren Şenol, "Ayrıca, kavga yapan kişinin boksör olduğunu ve herkesi dövdüğünü söylüyorlar. Böyle bir şey yok. Sadece bir kişiye yumruk attı," diye serzenişte bulundu.

Bir başka esnaf Nurullah Elkatmış ise, "Esnaf elinde sopalarla koştu. İşportacı Şeref’e vurduğunu gördüm. Görüntülerde yere düşen adam Şeref. Aldığı yumruk darbesiyle iki dişi kırıldı," dedi.

DOBBOUS: 'BÜTÜN SOKAK SALDIRDI'

Diğer taraftan Dobbous ise ifadesinde şunları dile getirdi: "Dolabın kapağını açtım. Sular yere döküldü. İşyeri sahibi sopayla dışarı çıkıp bağırdı. Sonra sopayla üzerime saldırdı. Bir anda bütün sokak sopalarla saldırdı."