İstanbul'da haber takibi sırasında ırkçı bir grubun saldırısına maruz kalan gazeteci Muhammed Enes Sezgin ve Taylan Öztaş’ın aralarında bulunduğu 6 kişi emniyette ifade vermedi.

6 kişinin yarın savcılığa çıkarılması bekleniyor.

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nin, Taksim'de bulunan Tünel Meydanı'nda Konya'da 7 kişinin öldürüldüğü katliama ilişkin yaptığı açıklama sonrası yürüyüş yapan gençlere saldıran ırkçı bir grup, aralarında Mezopotamya Ajansı muhabiri Muhammed Enes Sezgin ve Özgür Gelecek çalışanı Taylan Öztaş’ın da bulunduğu 6 kişiyi yaraladı. Saldırgan gruptan kimse gözaltına alınmazken, yaralanan 6 kişi daha sonra polis tarafından gözaltına alındı. 

Gece geç saatlerinde Taksim İlk Yardım Hastanesi'ne getirilen 6 kişi darp raporu alırken, daha sonra Vatan'da bulunan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Emniyette susma haklarını kullanan 6 kişinin yarın savcılığa çıkarılması bekleniyor. Gözaltına alınanların Muhammed Enes Sezgin, Taylan Öztaş, Seyfettin Kumek, Serhat Sezgin, Pınar Aslan, Caziye Aygün olduğu belirtildi.

AVUKATTAN POLİS ARACINDAKİ ŞİDDETE İLİŞKİN AÇIKLAMA: İYİ DEĞİLLER

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, emniyette gözaltında tutulanlarla görüşen avukat Sercan Korkmaz, “Gözaltında bulunan 6 kişinin de durumu iyi değildi. Hem yürüyüş esnasında saldırganlar tarafından darp edilmiştiler hem de hastanede darp raporu alındıktan sonra emniyete götürüldükleri sırada polisler tarafından arabanın içinde darp edilmişler. Sezgin, boynunu oynatamıyordu. Gözlerinde kızarıklar, yüzünde morarmalar vardı. Diğer kişilerin de durumu benzerdi. Gözaltında bulunan Serhat Sezgin’in de yanağı patlamıştı” dedi. 

Polisin yaptığı işkenceden dolayı gazeteci ve gençlerin emniyete ifade vermek istemediklerini aktaran Korkmaz, gözaltındakilerin emniyetteki işlemlerin tamamlanması ardından savcılığa çıkarılacaklarını söyledi.