İtalya'dan sonra İran'da da koronavirüs nedeniyle bütün okullar ve üniversiteler kapatıldı.

Yetkililer okulların 20 Mart'a kadar kapalı kalacağını açıkladı.

Verilen tarih İran'da kabul edilen Celali takvimine göre yıl sonuna denk geliyor ve alınan karar tatillerle birlikte okulların Nisan başına kadar kapalı olması anlamına geliyor.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, İran Sağlık Bakanı Said Namaki, "İnsanlar bunu bir tatil fırsatı olarak görmesin. Herkes evde kalmalı ve uyarıları ciddiye almalı" dedi.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kianuş Cahanpur da son 24 saat içinde yapılan testler ile 591 yeni vaka daha tespit edildiğini, ülke çapında şu ana kadar virüse yakalananların sayısının 3513 olduğunu söyledi.

Yine son 24 saat içinde İran'da koronavirüsün neden olduğu Covid-19 hastalığı sonucu ölenlerin sayısı, 15 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle 107'ye çıktı.

İran'da hastalığın en etkili olduğu bölgeler başkent Tahran ile güneyde Şiiler için kutsal olan Kum kenti ve çevresi.

Yetkililer salgının hızlı yayılışını durdurmak amacıyla önlemler açıklamaya başladılar. Okulların kapatılması kararı dışında, spor karşılaşmaları da askıya alındı ve çalışma saatlerinde kesinti yapıldı.

Fakat virüs İran'ın 31 vilayetinden 30'unda görülmüş durumda.

Koronavirüs salgınında bakanlar ve Cumhurbaşkanlığı yardımcıları da dahil önde gelen bazı hükümet görevlilerinin de hastalandığı açıklanmıştı.

Önceki gün Parlamento ile Muhafızlar Konseyi arasında uzlaştırma görevi yapan bir danışma konseyinin üyesi Muhammed Mir Muhammedi'nin Covid-19'dan öldüğü açıklandı.