İran'da 22 yaşındaki Mahsa Emini'nin "örtünme kurallarına uymadığı" gerekçesiyle 'ahlak polisi' tarafından gözaltına alındıktan sonra ölmesinin ardından başlayan protestolarda kadınlar başörtülerini yakmaya başladı. 

BBC'nin aktardığına göre Sari kentinde kadınlar, sokakta yakılan ateşe başörtülerini attı ve dans etti. Çevrede toplanan protestocular, başörtülerini yakan kadınlar için tezahürat yaptı ve alkış tuttu

Tahran'daki eylemde protestoculardan biri trafikteki arabalardan birinin üzerine çıkarak başörtüsünü yaktı. Çevredekiler arabanın üzerinde başörtüsünü yakan kadını alkışladı.

Ölü sayısının altıya çıktığı düşünülüyor
Emini'nin ölümünden sonra İran'ın çeşitli kentlerinde başlayan başörtüsü yasası ve ahlak polisi karşıtı protestolarda şu ana kadar en az 6 kişinin öldüğü düşünülüyor. 

BBC'nin aktardığına göre Urmiye ve Piranşehr'de 2  erkek protestocunun güvenlik güçleri tarafından vurularak öldürüldüğü belirtildi.

Şiraz'da ise bir polis yardımcısının vurularak öldürüldüğü belirtildi.

Protestoların yoğunlaştığı Kürdistan eyaletinin Valisi Esmail Zarey Kuşha ise aynı gün yaptığı açıklamada "yasa dışı" olarak nitelendirdiği protestolarda "şüpheli" şekilde 3 kişinin öldüğünü iddia etmişti. 

Vali, bu insanların kolluk kuvvetlerine çalışmayan "düzen karşıtı elementler" tarafından öldürüldüğünü söyledi.