Moskova'da Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov ile görüşen Arakçi, "Önceden diyalogumuz çok verimliydi. Gelecekte de verimli bir diyalogun sürdürülmesini umuyoruz. İran, Kapsamlı Ortak Eylem Planı'ndaki (JCPOA) yükümlülüklerine bağlı" dedi.

Sputnik'te yer alan habere göre Arakçi, anlaşmanın önündeki sorunları tartışmaya ve bu konuda fikir alışverişi yapmaya hazır olduklarını da belirtti.

RYABKOV: GÖRÜŞMENİN NÜKLEER ANLAŞMA BAKIMINDAN VERİMLİ OLMASINI UMUYORUZ

Ryabkov da, bugünkü görüşmenin uluslararası ilişkilerde istikrar sağlayıcı bir unsur olarak gördüğü nükleer anlaşmanın uygulanması bakımından verimli olmasını umduğunu ifade etti.

İran ile BM Güvenlik Konseyi (BMGK) ve Almanya’dan oluşan P5+1 ülkeleri arasında Avusturya’nın başkenti Viyana’da imzalanan nükleer anlaşma, 19 Ekim'de yürürlüğe girmişti.

Tahran, geçtiğimiz günlerde balistik füze denemesi yapmış, ardından  füzelerini ve radar sistemlerini test etmek amacıyla askeri tatbikat başlattıklarını açıklamıştı.

Bunun üzerinde Washington, İran'ın balistik füze programına katkı sağladıkları gerekçesiyle bazıları Birleşik Arap Emirlikleri, Lübnan ve Çin'de olmak üzere 12 kurum ile 13 bireye ekonomik yaptırım uygulama kararı almıştı.