RT’ye konuşan İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutan Danışmanı Hamit Rıza Mukaddemfer, ABD’nin IŞİD'e destek verdiğine yönelik delilleri sunacaklarını açıkladı.

Sputnik'te yer alan habere göre, Mukaddemfer söz konusu delillerin yazılı olarak yayınlanabilecek metin veya sözleşme şeklinde olmadığını, sahada olup bitenlerle ilgili olduğunu belirterek şunu söyledi:

"Söz ettiğim deliller ABD'nin hangi alanlarda IŞİD'e yardım sağladığı konusuna ışık tutuyor. Söz konusu alanlar silah desteği, lojistik ve tıbbi yardımı içeriyor."

'IŞİD'İN KURULMASININ ARKASINDA ABD VAR'

IŞİD'in kurulmasının arkasında ABD'nin olduğunu savunan Mukaddemfer, ‘Onlar (ABD) bu gerçeği saklayamazlar. ‘Bu örgütü kurmakla hata ettik ve şimdi onu bertaraf etmek istiyoruz' yönündeki açıklamalar yaptıklarında yine de yalan söylüyorlar ve bunu kanıtlayabilecek bir sürü belge var' ifadelerini kullandı.

Daha önce İran Genelkurmay Başkan Vekili Orgeneral Mustafa İzadi, Tahran yönetiminin elinde ABD'nin IŞİD'i doğrudan desteklediğini ortaya koyan delil ve belgelerin olduğunu açıklamıştı.