Irak Dışişleri Bakanlığı, hava saldırılarına ilişkin Türkiye Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız'ı ikinci kez Bakanlığa çağırarak, "Irak topraklarındaki, Başika ve diğer yerlerdeki Türk askerlerinin çekilmesi gerektiğinin altını çiziyoruz" açıklaması yaptı. 

Irak Dışişleri Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait savaş uçaklarının Mahmur, Şengal ve Kandil'e dönük hava saldırılarına ilişkin Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız'ı Bakanlığa çağırdı. Dışişleri'nden yapılan açıklamada, Yıldız'ın Bakanlığa çağrıldığı ve devam eden hava saldırılarının kınandığı belirtildi. 
 
Hava saldırılarıyla Irak’ın egemenliğinin ihlal edildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Irak, 17 Haziran'da Türk kuvvetlerinin ülkemizin egemenliğini ihlal ederek uluslararası sınırlarımızdaki hedefleri bombalamasını güçlü bir şekilde kınadı. Uluslararası tüzükleri ve yasaları ihlal eden bu saldırıların kabul edilmediği vurgulandı. Irak topraklarındaki, Başika ve diğer yerlerdeki Türk askerlerinin çekilmesi gerektiğinin altını çiziyoruz.”