Değişim Hareketi (Goran), İslami Topluluk Parti (Komel) ile Demokrasi ve Adalet için Koalisyon partilerinin bugün Irak Başbakanı Haydar İbadi ile bir araya geldi.

3 parti, Erbil ile Bağdat arasında yaşanan sorunları görüşmek üzere dün Bağdat’a heyet gönderdi. Heyetin, Irak hükümetinden yetkililerin yanı sıra, Iraklı taraflarla da görüşecekleri belirtilmişti.

Irak Başbakanlığı Ofisi’nden bugün yapılan açıklamada, Goran, Komel ile Demokrasi ve Adalet için Koalisyon partilerinin Haydar İbadi’yle bir araya geldiği belirtildi.

Açıklamada, heyetin İbadi ile yaptığı görüşmede, "Erbil'e 2014 yılından beri gönderilmeyen memur maaşları, anayasa çerçevesinde IKBY'nin siyasi statüsü ve halkının kazanımlarının korunması, gerçek bir ortaklığın uygulanmaya konulması ve ciddi bir diyalog kanalıyla mevcut tüm sorunların köklü bir çözüme kavuşturulması" konuları ele alındı.

Açıklamada, İbadi'nin heyete, IKBY'li memurların maaşlarının yapılacak detaylı inceleme sonrası ödeneceği sözü verdiği belirtildi.

Haydar ibadi ise görüşmede, “Kürdistan Bölgesi’ndeki memur maaşlarını ödeme kararına bağlı kalacaklarını” dile getirdiği ifade edildi.

Görüşmenin bir diğer bölümünde ise "İbadi'den sahip olduğu sorumluluk ve imtiyazı göz önünde bulundurarak, IKBY halkının maruz kaldığı haksızlığın sona erdirilmesi ve siyasi ilişkiler konusunda yeni bir sayfa açmasının talep edildiği" aktarıldı.

Kaynak: Rudaw/Hürriyet