Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), Türkiye’nin bölgedeki askeri üssüne roketli saldırı düzenlendiğini açıkladı.

Associated Press (AP)'in aktardığına göre, saldırıyı 'İran’ın desteklediği silahlı milisler' üstlendi. AP’ye konuşan bir Türk Milli Savunma Bakanlığı yetkilisi saldırı sonucu ölen ya da yaralanan olmadığı kaydetti. Yetkili ayrıca hasar meydana gelmediğini bildirdi.

IKBY, Türkiye’nin Kuzey Irak’ta Ninevah bölgesindeki Zilkan askeri üssüne yönelik en az 8 roketli saldırı düzenlendiğini bunlardan ikisin üsse isabet ettiğini açıkladı.

AKAR SALDIRIYI YALANLAMADI

AP'nin aktardığı saldırı haberine ilişkin açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak'ın kuzeyinde üs bölgesine saldırıya ilişkin, "Teröristi yerinde, kaynağında yok etmek amacıyla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Zaman zaman taciz, saldırılar oluyor, bunlara gerekli karşılık da anında, misliyle veriliyor. Gerekli tedbirler alınıyor" dedi.

Akar, AKP'nin Grup Toplantısı öncesinde Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "Irak'ın kuzeyindeki bir üs bölgesine saldırı" haberini hatırlatması üzerine Akar, şu ifadeleri kullandı:

"Suriye'nin kuzeyinde, Irak'ın kuzeyinde aralıksız ve artan bir şiddet ve tempoda terörü, teröristi yerinde, kaynağında yok etmek amacıyla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Mehmetçik o bölgelerde şiddetli soğuk ve derin kar olmasına rağmen artan bir kararlılıkla büyük bir kahramanlık ve fedakarlıkla mücadelesini sürdürüyor. Tabii zaman zaman taciz, saldırılar oluyor, bunlara gerekli karşılık da anında, misliyle veriliyor. Gerekli tedbirler alınıyor."

Türkiye, Kuzey Irak’ta kampları olan PKK’ye karşı 2019 yılından bu yana karadan ve havadan düzenli askeri operasyonlar düzenliyor.